Gündem

Eren Erdem'den "havuz medyasıyla iş birliği yapılıyor" iddialarına yanıt: Sizlerin bildiği bel altı taktikleri bilmeyiz

03 Ekim 2023 22:38

Genel Başkan Yardımcısı Erdem, "CHP içinden bir grubun da havuz medyasıyla iş birliği yaptığına" dair iddialara, "Bizler sizlerin bildiği bel altı taktikleri bilmeyiz. CHP’nin yakasından düşün” yanıtı verdi. Erdem'i kasteden eski CHP Afyonkarahisar İl Gençlik Örgütü Başkanı Kolsuz ise, "Bütün hazırlıklarınız elimizde var. A Haber'le kol kola yürüyen bu karanlık arkadaş 3 ay sonra partinin kapısından içeri giremeyecek. E. E. Perşembe yeni bir uydurma haber yaptıracak" dedi.

Gazeteci Altan Sancar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem'in CHP'lilere mesaj atarak takip önerisi verdiği Haber2024 adlı bir hesap olduğunu ve bu hesabın daha önce “sosyal_haber” adını kullanarak parti içindeki “zoom” krizini yaratan videoyu ilk paylaşan hesap olduğunu iddia ederken, CHP içinden bir grubun da havuz medyasıyla iş birliği yaptığını öne sürdü. CHP'li Erdem ise iddialara, “Gerek bu haberleri yaptıranlara, gerek bu haberler üzerinden partimizi bölmeye çalışanlara sözümüz şudur; CHP’nin yakasından düşün” diyerek yanıt verdi. 

Gazeteci Sancar’ın X hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde: 

“Eren Erdem'in CHP'lilere mesaj atarak takip önerisi verdiği Haber2024 adlı hesap, daha önce @sosyal_haber adını kullanmış. Bu hesap, temmuz ayındaki zoom toplantısını ilk paylaşan hesaplardan. Hesabın bağlı olduğu telefon numarasına bağlı bulunan çok sayıda hesap bulunuyor. Telefon numarası da bilindik bir yere çıkıyor. Hesap [email protected] adresine ve sonu 23 ile biten bir telefon numarasına bağlı görünüyor. Numaranın tamamını yasal nedenlerle paylaşma şansım yok, ancak tamamını biliyorum ve numaranın ait olduğu kişi CHP Genel Merkezi'nde çalışmalarını yapan bir danışman.”

A Haber'de yer alan haber ve "CHP'de bir grup havuz medyası ile iş birliği yapıyor" iddiası

Sancar, A Haber’de yer alan, “CHP İstanbul İl Başkan adayı Özgür Çelik hakkında çarpıcı gerçek: Eşcinsel dostu bar işlettiği ortaya çıktı!” başlıklı haberi işaret ederek Sözcü TV yayınında, "CHP içerisinde bir grubun havuz medyası ile iş birliği yaptığı bilgilerini alıyoruz” dedi. 

Eski Gençlik Örgütü Başkanı: Perşembe günü yeni bir uydurma haber yaptırılacak

Sancar’ın paylaşımlarının ardından eski CHP Afyonkarahisar İl Gençlik Örgütü Başkanı Şöhret Can Kolsuz da, X hesabından Eren Erdem için şunları söyledi: 

“Bu kara propaganda dolu haberin geleceğine dair bilgi de ekibinizden sızdırıldı. Karayalçın'ın tweeti de bununla alakalıydı. Bütün hazırlıklarınız elimizde var. A HABER'e haber yaptıracak kadar alçaldınız. Bunun elbette bir bedeli olacak. Bu haberi yaptıran kişi yetersizliğiyle, eğitimsizliğiyle, bel altı iftiralarıyla, yalancılığıyla ün salmış bir MYK üyesi. A Haber'le kol kola yürüyen bu karanlık arkadaş 3 ay sonra partinin kapısından içeri giremeyecek. E. E. Perşembe yeni bir uydurma haber yaptıracak. Haberin ayrıntılarını AKİT ve A HABER'e ulaştırdılar. Tekrar ediyorum her şeyden haberimiz var. Yanlış işlere kalkışmayın. Bel altı iftiralara sarılmayın.” 

Erdem: CHP’nin yakasından düşün

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdem ise iddialara X hesabından yanıt verdi. Erdem, şunları söyledi: 

“CHP 100 yıllık bir partidir. Bu süreçte pek çok saygı duyulacak demokratik gelenek ve birikim oluşturmuştur. Yandaş medyada adaylarımızı itibarsızlaştırmak adına yapılan ahlaksız haberleri izliyor ve lanetliyoruz. Bizler sizlerin bildiği bel altı taktikleri bilmeyiz. O taktiklerle kazanmayı tercih etmeyiz. Gerek bu haberleri yaptıranlara, gerek bu haberler üzerinden partimizi bölmeye çalışanlara sözümüz şudur; ‘CHP’nin yakasından düşün!’ Bu hususta, gerek ilgili haberlere; gerek bu haberler üzerinden manipülasyon yapanlara yönelik hukuki süreçleri başlattığımızı kamuoyuna saygıyla arz ederiz.”