Gündem

Alparslan Kuytul'un tutukluluğunun devamına karar verildi

Furkan Vakfı Başkanı Kuytul, suçlamaları kabul etmeyerek kayıt dışı olduğu iddia edilen paranın kayıtları bulunduğunu ifade etti

10 Mayıs 2019 19:24

Adana’da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na yönelik soruşturma kapsamında, haklarında 5 ayrı suçtan 21 yıla kadar hapis cezası istenen, vakfın kurucu genel başkanı Alparslan Kuytul’un da aralarında yer aldığı 2’si tutuklu 45 sanığın yargılandığı davanın duruşması bugün görüldü.

Adana 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanıklar Alparslan Kuytul ve Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz ise Bolu Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Kuytul: enilen paranın kayıtları var

Hakkındaki iddialar hatırlatılarak savunması alınan Kuytul, iddianamedeki suçlamaları kabul etmediğini söyledi. “Vakıf kasasından çıkan ve kayıt dışı olduğu iddia edilen 314 bin lira paranın kayıtları mevcuttur. Makbuzları ortaya çıkmıştır. Suçsuzum” diyen Kuytul, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Sanık Alagöz de vakfın kayıt dışı bir geliri olmadığını iddia etti. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.