Spor

Almanya Futbol Federasyonu, FIFA'nın OneLove pazubendi yasağını CAS'a taşıyor

23 Kasım 2022 10:48

T24 Dış Haberler

Almanya Futbol Federasyonu (DFB), Dünya Kupası maçlarında LGBTİ'lere destek veren OneLove pazubendinin takılmasını yasakladığı için FIFA'ya yönelik yasal süreç başlatmaya hazırlandığını bildirdi.

FIFA'nın turnuvada OneLove pazubendi takan takımların kaptanlarına sarı kart gösterileceğini açıklamasından sonra DFB, oyuncularından pazubendi kullanmamalarını istedi. DFB'nin kararı birçok kişinin tepkisini çekerken, süpermarket zinciri REWE de protesto için sponsorluğunu geri çekti.

DFB Sözcüsü Stefan Simon, Alman tabloidi Bild'e yaptığı açıklamada kararın yasal geçerliliği ile ilgili olarak CAS'ta süreç başlattığını bildirdi.

Simon, "FIFA bizim kapsayıcılık ve insan haklarıyla ilgili bir sembolü kullanmamızı yasakladı. Detay vermeden ciddi sportif yaptırımlar uygulayacağını belirtti. DFB, FIFA'nın uygulamasının yasal sürece uygun olup olmadığını öğrenmek konusunda kararlı" dedi.

DFB Sözcüsü, yasağın Almanya'nın İspanya ile gruplarda oynayacağı ikinci maçtan önce geri çevrilmesini umduğunu belirtti.