Dünya

Almanya'da bir adam, ABD'li turiste tecavüz edip öldürdüğünü itiraf etti

21 Şubat 2024 09:44

T24 Dış Haberler

ABD'li bir adam, Haziran ayında Almanya'nın ünlü Neuschwanstein Şatosu yakınında Amerikalı bir turiste tecavüz edip öldürdüğünü itiraf etti.

Troy Philipp B isimli adam, 21 yaşındaki bir kadının ölümüne ilişkin cinayet ve kurbanın 22 yaşındaki arkadaşını öldürmeye teşebbüs de dahil olmak üzere çeşitli suçlamalarla karşı karşıya. 

31 yaşındaki adam, 21 yaşındaki turiste cinsel saldırıda bulunduğunu ve her iki kadını da uçurumdan aşağı ittiğini itiraf etti.

Avukat Philip Mueller, güneydeki Kempten kasabasındaki bölge mahkemesindeki duruşmanın ilk gününde müvekkili hakkında "Sanık anlaşılmaz bir eylem gerçekleştirdi" dedi. Mueller, müvekkilinin davranışlarından "derinden utandığını" ve ailesinden özür dilemek istediğini söyledi.

ABD'nin Michigan şehrinde yaşayan B, yetkililerin soruşturma sırasında keşfettiği çocuk pornografisi videolarına da sahip olduğunu itiraf etti. 

İki ABD'li turist, kaleyi görmek için kullanılan ve popüler bir bakış açısı olan Marienbrücke köprüsü yakınında Troy Philipp B ile buluştu. Köprüye giden yolun zor olduğu bahanesiyle onları gizli bir patikaya yönlendiren adam,  21 yaşındaki kadını yere ittiğini, 22 yaşındaki kadın arkadaşını kurtarmaya çalışırken ona tecavüz ettiğini ve boğduğunu anlattı. Daha sonra bazı yürüyüşçülerin olay yerine gelmesi üzerine baygın olan 21 yaşındaki kadını ve arkadaşını 50 metre yüksekliğindeki vadiye ittiğini kabul etti. 

Dağ kurtarma ekipleri kadının yerini tespit edebildi ancak 21 yaşındaki kadın, aldığı yaralar nedeniyle hastanede hayatını kaybetti. 22 yaşındaki kadın çok sayıda yara aldı ancak hayatta kaldı.

Şüpheli, aynı günün ilerleyen saatlerinde gözaltına alındı. Almanya'nın gizlilik yasaları nedeniyle kadınların isimleri açıklanmadı.

Bavyera'daki Neuschwanstein Şatosu, her yıl 1,3 milyondan fazla turistin ziyaret ettiği ülkenin en popüler turistik mekanlarından biri.