Advertorial

Almanya Basın Bülteni 101: Almanca basın bülteni dağıtımı hakkında merak ettikleriniz

14 Ağustos 2023 08:30

Türkiyenin siyasi, ekonomik, askeri ve beşeri boyutlarda çok yönlü ilişkilere sahip olduğu Almanya, 40 yılı aşkın süredir Türk markalarının yurt dışına yolculuklarının ilk durağı oluyor. Aynı zamanda Türkiye dışında en fazla Türk vatandaşının yaşadığı ülke olan Almanya, Türk şirketler için önemli bir pazar oluşturuyor. Ürünlerini bu pazarda satmak isteyenler, markasını Almanya'daki hedef kitlesine anlatmak için halkla ilişkiler ve tanıtım çalışmalarına ihtiyaç duyuyor. En hızlı ve etkili yöntemle başlamak isteyenler ise Almanca basın bülteni yayınlatıyor. Gelin Almanya’da basın bülteni dağıtımı için neler yapılması gerektiğini inceleyelim.

 

Markasını yurt dışına taşımak isteyenler, halkla ilişkiler ve tanıtım faaliyetleriyle o ülkedeki hedef kitlelerine ulaşıyor. Bu süreçte potansiyel tüketicilere en kolay nerelerden, hangi halkla ilişkiler araçlarını kullanarak ulaşılabileceğini belirlemek önem taşıyor. Kısa vadede hızlı sonuç almak isteyenler, basın bülteni dağıtımını tercih ediyor. 40 yılı aşkın süredir Türk markalarının yurt dışına yolculuklarının ilk durağı olan Almanya da online basın bülteni dağıtılabilecek ülkeler arasında yer alıyor.

 

Gelin, basın bülteni nedir, basın bülteni konusu nasıl belirlenir gibi sorulardan başlayarak, Almanya basın bülteni dağıtımını ele alalım. SEO uyumlu basın bülteni yazımı, basın bülteni dağıtımı, garantili basın bülteni yansıması, basın bülteni raporlama konularını da irdeleyeceğimiz yazımıza başlıyoruz. (Almanca basın bülteni dağıtımı için Online PR Servisi B2Press’in ilgili sayfasını inceleyebilirsiniz.)

 

Basın bülteni nedir?

 

Haber değeri taşıyan bir basın bülteni konusunun basın organlarına ve gazetecilere dağıtılmasında kullanılan etkili bir halkla ilişkiler yöntemidir. Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği (IPRA), basın bültenini “Hedef kitlelerde algıyı şekillendirmeye yönelik atılan adımlar” olarak tanımlar. Basın bültenleri, bireysel girişimci, KOBİ veya kurumsal şirketler nezdinde temel olarak kamuoyunu bilgilendirme ve çeşitli gelişmeleri ilgili hedef kitleye duyurma amacı taşırken, içeriği haber, bilgi, değerlendirme mesajı, röportaj gibi formatlarda hazırlanabilen online basın bültenleri kurum ve kuruluşların hedef kitlelerine sesini ulaştırmak için sıklıkla başvurduğu bir yöntemdir.

 

Basın bülteni nasıl yazılır?

 

Öncelikle basın bülteni konusu belirlenmelidir. Konunun Almanya’da basın bülteni dağıtımı yapmaya uygun olup olmadığı kontrol edilmelidir. Başka markaların basın bülteni örneklerine bakılmalıdır. Basın bülteni yazımı, halka ilişkilerin önemli kurallarından 5N 1K uyarınca tamamlanmalıdır. Almanca basın bülteni dağıtımı için Online PR Servisi B2Press’le çalışabilir, garantili basın bülteni yansımasının keyfini sürebilirsiniz.

 

 

SEO uyumlu basın bülteni ne demek?

 

İster Almanya’da olsun, ister başka bir ülkede… Bir kurum, marka ya da kişi hakkında araştırma yapmak isteyen herkes, ilk olarak arama motorlarını kullanıyor. Markaların kendi faaliyet alanlarına dair sorgularda öne çıkmaları için elbette ilk adım olarak SEO çalışmalarına odaklanmalısınız. Ama tek yol bu değil. SEO uyumlu basın bülteni yani arama motoru algoritmalarının kriterlerini karşılayan online basın bülteni, markaların aramalarda öne çıkması için büyük önem taşıyor. Yalnız unutmamak gerekir ki Almanya’da basın bülteni dağıtacağınız zaman, oradaki hedef kitleye ulaşmanızı sağlayacak Almanca anahtar kelimeler kullanmalısınız.

 

Almanya basın bülteni dağıtımı sonucunda marka ve ürünlerin Alman medyasında daha fazla görünür hale gelmesi, kullanıcıların onları arama motorlarında daha kolay bulmasına sebep olur. Arama hacimleriyle birlikte SEO çalışmalarından elde edilen kazanımlar da artar.

 

Basın bülteni dağıtımı nasıl yapılır?

 

Basın bülteni dağıtımı, markanın kamuoyunu bilgilendirmek için hazırladığı haber içeriklerinin haber portalları, TV, gazete ve dergi gibi mecralarda yayınlanması için gönderilmesini kapsar. Online basın bülteni dağıtımı için farklı yöntemler bulunur. Bunlardan ilki medya listeleri aracılığıyla basın bültenlerinin doğrudan gazetecilere ulaştırılmasıdır. Almanya’daki DGAP haber ajansı aracılığıyla da basın bültenleri dağıtılabilir. Ayrıca medya işbirlikleriyle de nokta atışı seçilen mecralarda basın bülteni yayınlatmak mümkün olur.

 

Basın bülteni raporlaması nedir?

 

Medya takibi ve basın bülteni raporlaması, basın bülteni dağıtımı sonucunda elde ettiğiniz yansımaları ve hedefinize ne kadar yaklaştığınızı görmek için önemlidir. Bu sayede iletişim stratejinizi test edebilirsiniz. Etkili bir medya takibi için mecraları ilgi alanlarına göre ayırmanız, belirli periyotlarla kontrol etmeniz, hakkınızda çıkan haberleri taramanız ve haberleri içeriklerine ve ele alınış şekillerine göre değerlendirmeniz gerekir. Yalnızca haber sayısı odaklı bakmak doğru değildir. Yapılan iletişim çalışmalarının sadece sayısı göz önüne alınarak performans ölçümü yapılması beklenemez. Online basın bülteni sonrasında haberlerin kaç kişiye ulaştığı ve bunun sonucunda yaratılan algı değişimine de bakılması gerekir. Ancak algının bir gün içinde değişmesi mümkün olmadığından, basın bülteni dağıtımının, uzun vadeli uygulanması gereken bir halkla ilişkiler yöntemi olduğu unutulmamalıdır.

 

 

Almanca basın bülteni dağıtımı nasıl yapılır?

 

Almanya basın bülteni dağıtımı için, 50yi aşkın ülkede, 24 farklı dilde basın bülteni dağıtımı hizmeti veren Online PR Servisi B2Press ile çalışabilirsiniz. Almanya’da basın bülteni dağıtımı hizmeti sunan B2Press, müşterilerine ülkenin en çok ziyaret edilen haber sitelerinde garantili basın bülteni yansıması sunuyor. SEO uyumlu basın bültenleri DGAP haber ajansı aracılığıyla dağıtılırken, medya listeleri aracılığıyla Finanzen.net, BILD, Ariva vb yayınlardaki gazetecilere de doğrudan ulaştırılıyor. Online basın bülteni dağıtmak için B2Pressi tercih eden markalar düşük maliyetlerle yüksek getirili sonuçlar elde ediyor.

 

B2Press ile çalışarak 750 Eurodan başlayan fiyatlarla Almanya basın bülteni dağıtımı yapabilir, marka bilinirliğinizi artırabilirsiniz. Online PR Servisi B2Press size Almanca Basın Bülteni dağıtımı kapsamında şunları sunuyor:

 

  • SEO uyumlu basın bülteninin İngilizce yazımı ve Almanca yerelleştirmesi
  • DGAP haber ajansı ve medya listeleri aracılığıyla basın bülteni dağıtımı
  • Wall Street Online, FinanzNachrichten, Ariva, Onvista gibi haber sitelerinde yansıma garantisi
  • Öncü finans portalı Finanzen.net'te 100.000 görüntülenme garantisi
  • PresseBox.de ve LifePR.de üzerinden basın bülteni dağıtımı
  • Bir hafta boyunca medya takip ve kapsamlı basın bülteni raporlama hizmeti

 

Medya ilişkilerini geliştirmek için basın bülteni dağıtımı

 

Online basın bültenleri, markaların hedef kitlesine ulaşmasının en kolay ve nitelikli yollarından biri. B2Press, Almanya basın bülteni dağıtımı hizmetiyle sektörel, ulusal ve küresel medya kuruluşlarıyla markanız arasında köprü görevi üstleniyor. Sosyal medya ya da arama reklamlarına kıyasla daha düşük maliyetli bir halkla ilişkiler yöntemi olan online basın bülteni dağıtımına yapılacak orta ve uzun vadeli yatırımlar, markanın hem gazeteciler ve haber kaynakları gözündeki saygınlığını hem de güvenilirliğini artırıyor.

 

Almanca basın Bülteni dağıtımı için B2Press ile çalışın

 

Almanya’da basın bülteni dağıtımı konusunda uzmanlaşan B2Press, servis modeliyle kurumsal iletişim ya da halkla ilişkiler ekiplerinin bir üyesi gibi çalışıyor. Basın bülteni yazımı, basın bülteni dağıtımı, garantili basın bülteni yansıması, basın bülteni raporlamasını tek bir paket kapsamında, avantajlı fiyatlarla sunuyor.