Dünya

Alman basını: Scholz, Erdoğan'ı reddedilen sığınmacıları geri almaya çağırdı

18 Kasım 2023 12:34

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un Berlin ziyaretinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı "reddedilen sığınmacıları geri almaya çağırdığı" belirtildi. 

Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da Berlin'e gitti.

Erdoğan, ziyareti kapsamında Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan, görüşmenin ardından Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile ortak basın toplantısına katıldı.

TIKLAYIN - Erdoğan'dan Almanya'ya soykırım göndermesi: Ben rahat konuşuyorum, çünkü bizim İsrail'e borcumuz yok, borcu olanlar rahat konuşamıyorlar

Erdoğan'ın Berlin ziyareti dünya basınında geniş yer bulurken, Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi "Scholz Erdoğan'ı reddedilen sığınmacıları geri almaya çağırdı" başlıklı bir haber servis etti.

AA'nın aktardığı Haberde, Scholz’un Türkiye Cumhurbaşkanı'nın ziyaretinde iltica talebi kabul edilmeyen sığınmacıların Türkiye’ye hızlı şekilde geri gönderilmelerini istediği, bunun için bir mekanizma oluşturulması gerektiği ifade edildi.

Haberde, Orta Doğu ihtilafında iki liderin görüşmesinde Gazze Şeridi’ndeki insani durum, esirlerin serbest bırakılması ve gerilimin bölgede yayılma endişesine odaklandığı, Gazze ve Orta Doğu'daki çatışmalara ilişkin uzun vadeli beklentilerin de ele alındığı belirtildi.

İki liderin ortak basın toplantısında bu konuyla ilgili bir açıklama yapılmamıştı.