Gündem

Alkollü sürücü, polis kontrolünden kaçarken araca tutunan memuru beraberinde 400 metre sürükledi

0,87 promil oranında alkollü olduğu belirlenen şahıs, mahkeme tarafından tutuklandı

15 Kasım 2019 21:33

İzmir'de, kontrol için durdurulan otomobilin sürücüsü Hakan Kolaylıoğlu aracını hareket ettirerek kaçmaya başlayınca kaputa asılan polis memuru, yaklaşık 400 metre sürüklendi. O anlar güvenlik kamerasına yansırken, olaydan 4 saat sonra yakalanan 0.87 promil alkollü olduğu belirlendikten sonra ehliyetine el konulan Kolaylıoğlu, tutuklandı. 

Olay, dün gece Konak ilçesi Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda meydana geldi. Uygulama yapan trafik polisleri, Kolaylıoğlu yönetimindeki 35 SZ 966  plakalı otomobili durdurdu. Polis, Kolaylıoğlu'ndan ehliyetini isteyince, sürücü otomobili çalıştırarak manevra yaptı. Bu sırada bir polis memuru Kolaylıoğlu'yu engellemek amacıyla aracın kaputuna tutundu. Kolaylıoğlu, kaçmaya başlayınca, polis memuru da araçla birlikte sürüklendi. Yaklaşık 400 metre kaputta giden polis memuru, bir süre sonra yola savrulurken, Kolaylıoğlu ise kaçtı. Çevredekilerin ihbarıyla bölgeye gelen sağlık görevlileri, ilk müdahalesini yaptıkları polis memurunu Dokuz Eylül Hastanesi'ne kaldırdı. Tedavi altına alınan polis memurunun durumunun iyi olduğu bildirildi.

4 saat sonra yakalandı

Kolaylıoğlu, olaydan 4 saat sonra polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı. Yapılan kontrolde Kolaylıoğlu'nun 0.87 promil oranında alkollü olduğu belirlenirken, çeşitli suçlardan çok sayıda kaydının bulunduğu da ortaya çıktı. Ehliyetine el konulan Kolaylıoğlu, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkeme, şahsın tutuklanmasına karar verdi.

Öte yandan, polis memurunun yaşadığı o anlar ise güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. Görüntülerde polis memurunun otomobilin kaputuna tutunarak gitmesi ve düşmesi yer aldı. (DHA)