Gündem

Alkollü araç kullanırken bir kişinin ölümüne sebep olan AKP'li gençlik kolları başkanı serbest bırakıldı

22 Kasım 2023 11:25

İzmir Tire’de meydana gelen trafik kazasında bir kişinin ölümüne bir kişinin de ağır yaralanmasına neden olan AKP Tire Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Bacak, kaza sırasında alkollü olduğu ortaya çıkmasına rağmen mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Selçuk Cumhuriyet Savcısının tutuklama talebine ve ölümlü kazada asli kusuru bulunduğu yönündeki raporuna rağmen Bacak’ın serbest bırakılmasına savcılık itiraz etti.

Evrensel'den Özer Akdemir'in haberine göre, 19 Kasım’da meydana gelen kazada AKP Tire Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Bacak’ın kullandığı otomobil, virajı alamayarak karşı yönden gelen Özcan Erkek yönetimindeki otomobille çarpıştı. Otomobilde yolcu olarak bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Personeli Mehmet Ali Çalışkan olay yerinde yaşamını yitirirken Sürücü Özcan Erkek ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Yaşamını yitiren Çalışkan evli ve iki çocuk babasıydı. Çalışkan köyü Akyurt’ta toprağa verildi.

Kazanın ardından olay yerinden kaçan Oğuzhan Bacak, yaklaşık bir saat sonra jandarmaya teslim oldu. Kaza yerinde savcılık tarafından yapılan incelemede Bacak’ın kullandığı aracın karşı şeride geçerek Özcan Erkek’in kullandığı araca çarptığı tespit edildi. Bacak’ın jandarmaya teslim olmasının ardından kazadan yaklaşık 3 saat sonra sağlık kuruluşunda yapılan muayenesinde 0.37 promil alkol tespit edildi. Savcı, kaza saati ile muayene saati arasında 2 saat 43 dakikalık zaman dilimi hesap edildiğinde Oğuzhan Bacak’ın olay anında 0.77 promil alkollü olduğunu tespit etti.

Savcı, bir kişinin taksirle ölümüne ve bir kişinin de yaralanmasına neden olduğunu ifade ettiği Bacak’ın asli kusurlu ve alkollü olduğunu vurgulayarak olayın bilinçli taksirle işlendiği ve kaçma ihtimali şüphesi uyandırdığı için tutuklanmasını istedi. Mahkeme ise Bacak’ı serbest bıraktı. Savcılık bu karara itiraz ederek Bacak’ın tutuklanmasına yönelik yakalama emri çıkarılmasını istedi.