Spor

Ali Yavuz Kol'a Almanya'dan talip çıktı, Fatih Terim transferi veto etti!

21 Mayıs 2020 15:07

Galatasaray'ın tecrübe kazanması için Tarsus İdman Yurdu'na kiraladığı ve ve 26 maçta 9 gol, iki asistlik performans sergileyen Ali Yavuz Kol’a Bundesliga II takımlarından Hannover 96 talip oldu ama Fatih Terim, transferi veto etti.

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) pandemisi sebebiyle kulüplerin transfere bakışı değişmiş, teknik direktör Fatih Terim de bu bağlamda gençlere yönelmişti.

İşte o altyapı meyvelerinden birisi olan ve tecrübe kazanması adına Tarsus İdman Yurdu’na kiralanan Ali Yavuz Kol’da sıcak gelişmeler yaşandı.

Türkiye'nin haberine göre; On dokuz yaşındaki hücumun çok yönlü ismini Alman ekibi Hannover yakın takibe aldı. Bir süredir Ali Yavuz’u canlı izleten Hannover, golcü ismi almak için Galatasaray’ın kapısını çaldı. Satış, Fatih Terim’e takıldı.

Sarı-kırmızılı yönetim, Terim’in raporu doğrultusunda Ali Yavuz’u şu an satmayı düşünmediklerini Alman ekibine iletti.

Fatih Terim A takıma alacak

Yönetim, önümüzdeki sezon sonu mukavelesi bitecek oyuncu ile sözleşme uzatma kararı da aldı.

Terim’in Koronavirüs etkisini en az hasarla atlatabilmek ve Türk futboluna yeni bir oyuncu daha kazandırmak adına Ali Yavuz’u A Takım’a hazırlayacağı öğrenildi. Kol, santrfor özelliğinin yanı sıra sağ ve sol kanatta da görev yapabiliyor.