Spor

Ali Koç'un yönetim kurulu listesinde yer alan Hulusi Belgü: Ali Başkan kulübe şahsi parasından 120 milyon dolar üzerinde para göndermiş

30 Mayıs 2024 21:02

T24 Haber Merkezi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un açıkladığı yönetim kurulu listesinde yer alan isimlerden biri olan Hulusi Belgü, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımında, "Resmi kayıtlarda Ali Başkan kulübe 6 senede sadece kendi şahsi parasından 120 milyon dolar üzerinde para göndermiş! İnanılmaz bir rakam bu. Koç grubu şirketlerinin kulübe sağladığı reklam/sponsorluk gelirleri de bunun içerisinde yok" ifadelerini kullandı.

Koç, daha önce yaptığı açıklamada kulüpten bir alacağı olmadığını söylemiş, başkan adayı Aziz Yıldırım da yaptığı açıklamada "Ali Koç'un 1.5 milyar alacağı gözüküyor" demişti. Belgü, Koç'un, "Aziz Yıldırım döneminden olan vadesi geçmiş borçları temizlemek için" 50 milyon dolar bağış yaptığını da söyledi.

TIKLAYIN - Aziz Yıldırım, Mourinho için tarih verdi: Arkadaşlarımız menajeriyle görüştü, bir sistemde anlaştık

Koç'un yönetim kurulu listesinde yer alan Belgü, Koç'un başkanlığı sürecinde Fenerbahçe Spor Kulübü'ne aktardığı meblağı açıkladı.

Belgü'nün açıklamasının tam metni şöyle:

"Size neyin ne olduğunu net olarak paylaşayım"

"Ali Koç'un başkanlığı sürecinde Fenerbahçe kulübüne katkısı yaklaşık 240 milyon dolardır.

Daha evvel 'Ali Koç'un verdiği maddi katkıyı kimse bilmiyor' deniyordu , şimdi de 'Ali beyin kulüpten alacağı var, hibe yok' dendi.

Ben size neyin ne olduğunu net olarak paylaşayım;

"Aziz Bey döneminden olan vadesi geçmiş borçları temizlemek için bağış yaptı"

Hepiniz bildiği gibi Ali Başkan geldiği dönemde Futbol A.Ş.’ye sermaye artışı yapmak ve aynı zamanda Aziz Bey döneminden olan vadesi geçmiş borçları temizlemek için 50 milyon dolar bağış yaptı. Bu kulübün raporlarında mevcut.

Sonrasındaki 6 yıl boyunca da, konsolide finansallarda sizin de rahatlıkla görebileceğiniz üzere, kulübün ihtiyaçları dahilinde ciddi anlamda kulübü fonladı. Bu rakamın en güncel hali 14 Mayıs’ta kulübün Faaliyet Raporu’nda yazıyor. 29.02.2024 itibariyle Yıldırım Ali Koç bakiyesi 1 milyar 520 milyon 647 bin 928 TL. Bu da net bir şekilde raporlarda mevcut.

"Toplam rakamın 120 milyon doların üzerinde olduğunu tahmin ediyoruz"

Yaptığı bağış ve TL bakiyesinin kur değerlemesini yaptığınızda toplam rakamın 120 milyon doların üzerinde olduğunu tahmin ediyoruz. Bu rakama 2024 yılı mart-nisan-mayıs ayına ait, kulübün nakit akışının en zayıf olduğu dönemdeki fonlama ihtiyacı da dahil değil, hatırlatmak isterim, dolayısı ile bu miktar daha da yükselecek.

Yani bizim bildiğimiz, resmi kayıtlarda Ali Başkan kulübe 6 senede sadece kendi şahsi parasından 120 milyon dolar üzerinde para göndermiş! İnanılmaz bir rakam bu. Koç grubu şirketlerinin kulübe sağladığı reklam/sponsorluk gelirleri de bunun içerisinde yok. Bu rakam da 120 milyon dolar civarındadır.

Her seferinde de kulüpten 1 kuruş alacağını olmayacağını da rahatlıkla söylüyor.

Resmî bir kanal ve raporlarla daha önceki başkanların ne kadar alacağı veya hibesi olduğunu ben de merak ediyorum. Mesela Ali Şen'in 1  milyon 700 bin dolardı."