Spor

"Ali Koç 2020 yılında Mehmet Uçum'dan mali konular dahil destek talebinde bulundu"

2020 yılında yapılan buluşmada Erol Bilecik'in da bulunduğu kaydedildi

28 Mayıs 2024 12:35

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’un Ali Koç’a yönelik paylaşımları "Aziz Yıldırım’ı AKP destekliyor" yorumlarına neden olurken, 2018 seçimlerinde Ali Koç'a oy verdiğini ifade eden avukat Serkan İçtem, Ali Koç ile Mehmet Uçum’un geçmişte yaptığı görüşmeyi anlattı. İçtem, görüşmede, Ali Koç'un Mehmet Uçum'dan mali konular dahil destek talebinde bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Galatasaray'ın şampiyon olduğu akşam, 6 yıldır görevde olan Ali Koç’a yönelik, "Son altı yılın eziyetini yaşatan başkan ve yöneticiler, siz Fenerbahçe tarihine kara leke olarak geçtiniz, bunu da muhteşem Fenerbahçe camiası asla unutmayacak. Fenerbahçe’nin yükselişi önümüzdeki genel kuruldan itibaren başlayacak" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'de yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde Mehmet Uçum’un bu ifadeleri AKP’nin Aziz Yıldırım’ı istediği yorumlarına neden oldu.

"Kimsenin adamı değilim"

Aziz Yıldırım bu iddialara "Ben kimsenin adamı değilim. Ben hiçbir partinin adamı değilim, olmam da. O troller de bu işlere girmesin" diye yanıt verdi.

"Onun derdi belli bir adaya sahip çıkmak"

Ali Koç ise Mehmet Uçum’un bu sözleri için "Bir tane danışman, Mehmet Uçum diye bir adam tweet atmış, Fenerbahçe tarihinde görmediği rakamları gördüğümüz sezonda 'şampiyon olamadık' diye tweet atmış. Ya bu adam hiç mi görmüyor bize yapılanları? Fenerbahçeliyim diye geçinen bu adam geçmişte ne zaman Fenerbahçe'ye sahip çıktı? Onun derdi belli bir adaya sahip çıkmak" değerlendirmesinde bulundu.

"Yeni Akit, Takvim gibi mecralar kimin süslemelerini yapıyor?"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut'a da tepki gösteren Koç, "Yiğit Bulut diye bir adam çıkıyor, Aziz Yıldırım güzellemeleri yapıyor. Yeni Akit, Takvim gibi mecralar kime yakın, kimin haberlerini, süslemelerini yapıyor?” dedi.

Serkan İçtem'den ilginç paylaşımlar

Serkan İçtem ise şu anda tartışmalı olan Ali Koç ve Mehmet Uçum’un geçmişte Fenerbahçe için organizasyon ve toplantı yaptığını açıkladı.

Serkan İçtem şunları kaydetti: "Önünüzdeki seçimlerde başarılı olmak adına kurgulanan algı yönetiminden rahatsızım. Sayın Ali Koç’un Sayın Mehmet Uçum üzerinden vermeye çalıştığı mesajları kaygıyla takip ediyorum. Sayın Uçum’un, Ali başkanın talebi üzerine organize ettiği toplantıya bizzat katıldım.

"Ali Koç, Mehmet Uçum'dan mali konular dahil ricada bulundular"

Sayın Ali başkan, Erol Bilecik ve Burhan Karaçam’ın Fenerbahçe’ye mali konular dahil destek talebi ile Sayın Mehmet Uçum’a ricada bulundukları ve Sayın Uçum’un Fenerbahçe söz konusu olduğu taktirde her türlü destek vermek konusunda elinden geleni yapmaya söz verdiğine şahidim.

9 Şubat 2020’de gerçekleşen bu toplantıda bizzat müşahid olduğum üzere Sayın Uçum Ali Başkan’a kulübün finansal ihtiyaçlarının ilgili mercilere iletilmesi ve menfaatlerinin korunması dahil çeşitli konularda tam desteğini sunmuş ve gerçekleştirmiştir.

Hal böyle iken seçim kazanma dürtüsü ile Sayın Uçum ve dahi Fenerbahçe üzerinden yanlış bir siyasi algı yaratma çabasını doğru bulmadığımı ifade etmek isterim. Saygılarımla."