Gündem

Ali İsmail ve Özgecan protestolarına katıldığı gerekçesiyle tayini 4 ay sonra iptal edildi

Milli Eğitim Bakanlığı 'Güvenlik ve Arşiv Araştırma' kaydının olumsuz çıktığı gerekçesiyle Ömer Ekinci'nin tayinini 4 ay sonra iptal etti

04 Şubat 2019 11:47

Milli Eğitim Bakanlığı, Diyarbakır'ın Sur ilçesine atadığı öğretmen Ömer Ekinci’nin tayinini, Ali İsmail Korkmaz ve Özgecan Arslan protestolarına katıldığı gerekçesiyle iptal etti. Ekinci, bugün olsa yine protestolara katılacağını söyledi. 

Diyarbakır Sur'da bulunan Bagivar Ortaokulu'na rehber öğretmen olarak atanan Ömer Ekinci'nin tayin kararı 4 ay sonra iptal edildi.

Hürriyet gazetesinden İsmail Saymaz'ın haberine göre, bakanlığın gerekçesi, Ekinci'nin 'Güvenlik ve Arşiv Araştırma' kaydının olumsuz çıkması.

Ekinci'nin açtığı dava kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ankara 2. İdare Mahkemesi'ne gönderilen savunmada, "Öğretmenlik mesleğinin hassasiyeti ve öğrenciler üzerinde olumsuz bir etkinin geriye dönüşünün olmayacağı dikkate alınarak, öğretmen olarak bakanlığımız bünyesinde çalışmasının uygun olmayacağı kararı verilmiştir" ifadeleri yer aldı. 

Bilecik Emniyet Müdürlüğü tarafından mahkemeye gönderilen istihbarat notlarında Ekinci'nin Gezi Parkı eylemlerinde sırasında polis tarafından öldürülen Ali İsmail Korkmaz ve tecavüz edildikten sonra öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Arslan protestolarına katıldığı belirtildi.

Ve son olarak da 'Ekinci'nin PKK ile bağlantılı Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'nden şahıslarla irtibatlı olduğu' iddia edildi.

Bugün olsa Özgecan Arslan ve Ali İsmail Korkmaz protestolarına yine katılacağını söyleyen Ekinci, PKK ile irtibat iddiasını ise reddetti.