Gündem

Ali Babacan: Erdoğan seçim kazandı ama Gazze düştü, düşüyor

"İsrail ile ticaret tam gaz devam ediyor"

26 Mart 2024 12:07

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AKP iktidarının Gazze konusunda bağırıp çağırmak ve hamasetten başka hiçbir şey yapmadığını söyledi. Trabzon’da partisinin iftar programında konuşan Babacan, “Geçen seçimleri hatırlayın, Sayın Erdoğan ne demişti? ‘Eğer biz düşersek, Gazze düşer’ dememiş miydi? ‘Eğer ben bu seçimi kaybedersem, Gazze düşer’ dememiş miydi? Seçimi kazandı ama Gazze düştü düşüyor” dedi.

Ali Babacan’ın açıklamaları şöyle:

“Ticaret tam gaz devam “

Gazze'deki bu durum karşısında iktidar ne yaptı? Hamasetten başka, bağırıp çağırmaktan başka ne yaptı? Geçen seçimleri hatırlayın, Sayın Erdoğan ne demişti? “Eğer biz düşersek, Gazze düşer” dememiş miydi? “Eğer ben bu seçimi kaybedersem, Gazze düşer” dememiş miydi? Seçimi kazandı ama Gazze düştü düşüyor.

Hiçbir şey de yapmadı, yapamıyor. İsrail'le ticaret tam gaz devam ediyor. Artarak devam ediyor.

“Elin Şililisi Meksikalısı bile…”

Güney Afrika Cumhuriyeti, ta dünyanın öbür tarafından ne yaptı? Netanyahu hükümeti hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne suç duyurusuna bulundu, Lahey Adalet Divanı'na dava açtı, “burada soykırımı” var dedi. Elin Şililisi, Meksikalısı katıldı. Türkiye ne yaptı? Bizim hükümet ne yaptı? Pek çok ülke İsrail'e karşı ticaret ambargosu koydu. Elin Hollandalısı uçak parçaları satmayı yasakladı mahkeme kararıyla.

Çünkü bu uçaklar soykırımında kullanılıyor, sivil halkı bombalıyor diye. Dünyanın öbür ucundaki Malezya sadece ticareti kestiğiyle kalmadı, kendi limanlarının İsrail'le ticarette kullanılmasını yasakladı. Bırakın mal satmayı, “İsrail'e mal götüren gemiler benim limanlarıma uğrayamaz” dedi. Türkiye tam gaz ticarete devam ediyor. En ufak bir yaptırım yok bakın, en ufak bir yaptırım yok.

“Yandaş medya Gazze’yi unuttu “

Şu yandaş medyayı hiç takip ediyor musunuz bilmiyorum. Hükümete yakın gazeteleri son günlerde hiç okuyor musunuz? Tek kelime Gazze geçmiyor ya. Eğer sadece hükümetin sopayla ya da havuçla idare ettiği basını takip ederseniz, o gazetelere bakarsanız, sayfalara, manşetlere Gazze diye bir şey yok çünkü biliyorlar, etkisiz kaldıklarının farkındalar.

“Gücün yetmiyorsa bari ticaretten vazgeç”

Hadi gücün yetmiyor, hiç olmazsa ticaretten vazgeç. Çok değiştiler, çok. Paranın ucunu görünce akılları karışıyor. Paranın ucunu görünce zihinleri dağılıyor. İlke, değer hiçbir şey kalmıyor. Gerçekten yazık oldu. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti, bu büyük ülke Gazze'de yaşanan katlama karşı hiçbir şey yapmadı, yapamadı.