Spor

Alex de Souza transfer sürecini anlattı: Sözleşmem korkutucuydu, taleplerimin tümünü kabul etmelerine şaşırdım

8 yılda 344 maça çıkan Alex de Souza 171 gol, 146 asistlik skor katkısı verdi

19 Eylül 2023 12:00

Fenerbahçe'nin efsane futbolcularından Alex de Souza, sarı-lacivertlilere transfer "Sözleşmem korkutucuydu. Kabul ettim çünkü gerçekten reddedemezdim" sözleriyle anlattı.

Fenerbahçe'de 8 yıl forma giyen ve gösterdiği performansla adını sarı-lacivertlilerin tarihine yazdıran Alex de Souza, Brezilya basınına çarpıcı açıklamalar yaptı.

Fenerbahçe'nin ilk yaptığı teklifleri reddeden Alex de Souza, sarı-lacivertli yöneticilerin idarecilerin o dönem 20 günde bir Brezilya'ya geldiğini ancak menajeri Juan Figger'e İspanya dışında hiçbir Avrupa ülkesinde oynamak istemediğini söylediğini belirtti.

Haber detayında Fenerbahçe'nin Alex de Souza'yı süreç içinde ikna eden iki şeyin ısrar ve para olduğu kaydedildi.

"Mart 2004'te güzel bir teklifle geldiler. Juan Figger'a İspanya'dan teklif olup olmadığını sordum. Teklif olduğunu hatta Barcelona'yla bile konuşabileceğimizi ifade etti ve bana şunu söyledi; '70'lerden beri bu işin içindeyim, teklifi bu kadar artıran bir kulüp görmedim.' İki hafta içinde her şeyi çözdüm."

Alex de Souza'nın ilk bağlamda Fenerbahçe'yi reddetmesinin bir diğer sebebi ise şu sözlerle anlatıldı: "İki kez bebeğini kaybeden eşinin hamile olması ve bu hassas dönemde Brezilya'dan ayrılıp bilmedikleri bir ülkeye gitmek istememesi."

Onlara "hayır" demenin yolu yoktu

Bu dönemden sonra Alex de Souza'nın, kızının doğumuyla birlikte Fenerbahçe'den çeşitli taleplerde bulunduğu ve hepsinin kabul edilmesine şaşırdığı bilgisi de haberde yer aldı.

"Sözleşmem korkutucuydu. Kabul ettim çünkü gerçekten reddedemezdim. Karımın, benim ve menajerimin her isteğine 'tamam' dediler. Onlara hayır dememin yolu yoktu."

Fenerbahçe'deki ilk 3 yıllık sözleşmesi bittikten sonra Avrupa'dan önemli takımlarından çok sayıda teklif aldığını belirten Alex de Souza şöyle konuştu: "İlk kontratım bittiğinde 30 yaşındaydım. O dönem Borussia Dortmund, Hertha Berlin ve Benfica ile konuşmuştum. Bu değişikliği yapmaya değer mi diye düşündük ve kalmaya karar verdik."

Fenerbahçe formasıyla 8 yılda 344 maça çıkan Alex de Souza 171 gol, 146 asistlik skor katkısı vermişti.