Gündem

Albayrak: Başta kendi bakanlığım olmak üzere kadın çalışanlara pozitif ayrımcılık yapacağım

"En ağır emanetleri hakkıyla taşıyan kadınlarımıza erkekler olarak bakışımızı değiştirelim"

14 Mart 2019 21:21

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca, enerji sektöründe kadın istihdamını artırmak ve kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen "Türkiye’ye Enerji Veren Kadınlar Ödül Töreni"nde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak konuştu. Albayrak yaptığı açıklamada, "Başta kendi bakanlığım olmak üzere kadın çalışanlara pozitif ayrımcılık yapacağım" ifadelerini kullandı.

Bakan Albayrak'ın açıklamalarının satır başları şu şekilde:

"Kadına karşı şiddet, kadına karşı cinsiyet adaletsizliği, cinsiyetçilik başta olmak üzere ne kadar sorun varsa hepsinin çözümü aslında bizim kültürümüzde var.

"Kadın, toplumun en temel parçası olan ailenin mimarıdır.

"Ayağının altına cennet serilen annedir. Sözü hakanlarla bir tutulanlardır. Kurtuluş Savaşı'nda bu ülkeyi savunan kahramanlardır Türk kadını. Tıpkı 15 Temmuz'da olduğu gibi söz konusu vatan olduğunda tankların ve silahların önüne dimdik dikilenlerdir.

"Kadınlarımızın fıtratı, birilerinin dediği gibi narin ve kırılgan olmaları değildir. Yüce yaradan ne diyor "Emaneti ehline teslim edin." Evlerimizde evlatlarımızı emanet ettiğimiz kişi kadındır.

"Saçlarının teli için dünyayı vereceğimiz çocuklarımızı kadınlarımıza emanet ederken, şirketlerinizdeki hangi pozisyonu kadınlara vermekten çekiniyorsunuz? Kadın eli değmeyen iş zerafetten nasibini almamıştır.

"Ankara, kamusal alan maalesef çok erkek egemen. İstanbul belli bir noktaya geldi, gelecek. Genç kızlarımıza ve kadınlarımıza çağrıda bulunuyorum; görevlere daha fazla talepte bulunalım.

"En ağır emanetleri hakkıyla taşıyan kadınlarımıza erkekler olarak bakışımızı değiştirelim.

"Başta kendi bakanlığım olmak üzere kadın çalışanlara pozitif ayrımcılık yapacağım."