Dünya

Al Jazeera: Mısır askerleri, Refah Sınır Kapısı'nda İsrail güçlerine ateş açtı; İsrail askerleri karşılık verdi

Mısır askerlerinin bir İsrail kamyonuna ateş açtığını yazan İsrail medyası, İsrail güçlerinin de ateşle karşılık verdiğini duyurdu

27 Mayıs 2024 16:02

T24 Dış Haberler

Mısır askerlerinin, Gazze-Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı'nda İsrail askerlerine ateş açtığı duyuruldu. 

Al Jazeera Arapça servisinin İsrail'de yayın yapan Kanal 14'ten aktardığına göre; Mısır askerlerinin Refah Sınır Kapısı'nda İsrail askerlerine ateş açtığını ancak atışın herhangi bir can kaybına yol açmadığını bildirdi. Ancak Jerusalem Post, bir Mısır askerinin öldüğünü yazdı.

Mısır askerlerinin bir İsrail kamyonuna ateş açtığını yazan İsrail medyası, İsrail güçlerinin de ateşle karşılık verdiğini duyurdu. 

Haaretz'in haberine göre; İsrail ordu kaynakları ilk ateşi Mısırlı askerin açtığını iddia etti.

 TIKLAYIN | İsrail UAD kararını yok saydı, Refah'ta yerinden edilmiş Filistinlilerin kampını bombaladı: 35 kişi öldü

Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) İsrail'e Refah'taki askerî operasyonlarını durdurma emri vermesinin ardından İsrail ordusunun Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına dün akşam saatlerinde düzenlediği saldırıda en az 35 Filistinli hayatını kaybetti.

UAD, 24 Mayıs'ta yeni tedbir kararlarında, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurmasına, insani yardımları engellememesine ve suçlarını araştıracak BM görevlilerinin Gazze'ye girişine izin vermesine hükmetmişti.