Gündem

Akşener: Kadınları tek fonksiyonu çocuk doğurmak olan sürtükler olarak gören kirli zihniyetin kadın istihdamına verdiği önem maalesef ortada!

"Damat Bakan gibi söyleyeyim burası çok önemli; 100 işverenden sadece 9’u kadın!"

28 Aralık 2022 00:03

T24 Haber Merkezi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabı üzerinden "Kadınları tek fonksiyonu çocuk doğurmak olan sürtükler olarak gören kirli zihniyetin kadın istihdamına verdiği önem maalesef ortada. 100 işverenden sadece 9’u kadın!" notuyla videolu paylaşımda bulundu. 

Meral Akşener, "Kadınları tek fonksiyonu çocuk doğurmak olan sürtükler olarak gören kirli zihniyetin kadın istihdamına verdiği önem maalesef ortada. Kürsü şovlarına geldiğinde mangalda kül bırakmayan sayın Erdoğan’ın sözüm ona “vizyoner” istihdam anlayışında; 100 işverenden sadece 9’u kadın!" notuyla; Ankara Spor Salonu'nda partisince düzenlenen 'Büyük Kadın Buluşması'nda gerçekleştirdiği konuşmasından bir video paylaştı.  

"Damat Bakan gibi söyleyeyim burası çok önemli; 100 işverenden sadece 9’u kadın!"

Akşener, konuşmasında şu açıklamayı yaptı: 
 
"Kadınları; tek fonksiyonu çocuk doğurmak olan sürtükler olarak gören kirli bir zihniyetin kadın istihdamına verdiği önem de maalesef hepimizin malumu. Kürsü şovlarına geldiğinde mangalda kül bırakmayan Sayın Erdoğan'ın uçan, kaçan, tarih yazan sözüm ona vizyoner istihdam anlayışında; bakın, Damat Bakan gibi söyleyeyim burası çok önemli; 100 işverenden sadece 9’u kadın! 
 

"Bu iktidar kayıracağı insanları bile, yandaşları bile seçerken ayrımcılık yapmış"

Yandaşlarına peşkeş çekmeye doyamadıkları kamu ihalelerinden pay alabilen kadın girişimcilerin oranı ise sadece yüzde 1. Yani burası da çok önemli. Öakbul adam olan yandaşlar kamu ihalelerine çökmüş, kadınlara da kala kala yüzde 1’lik bir pay kalmış.
 
Bu iktidar kayıracağı insanları bile, yandaşları bile seçerken ayrımcılık yapmış. Onları erkekler arasından seçmiş, güler misiniz ağlar mısınız!"