Gündem

Akşener, İyi Partili kadınlarla Anıtkabir'i ziyaret etti

"Cumhuriyetimizin kazanımlarına her zamankinden daha büyük bir güçle sarılacağız"

08 Mart 2024 11:55

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle partisinin kadın örgütleri ile beraber Anıtkabir'i ziyaret etti.

Meral Akşener başkanlığındaki İyi Partili kadınlar, Aslanlı Yol'dan yürüyüp Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çıktı. Akşener, mozoleye çelenk bıraktıktan sonra heyet, saygı duruşunda bulundu. Ardından da Misak-ı Milli Kulesi'ne geçildi. Akşener, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak deftere şunları yazdı:

"Bütün kadınların kaderini değiştiren, o büyük vizyonunuza duyduğumuz şükranla bir kez daha huzurunuzdayız. Dünyanın dört bir yanında kadınların yaşadığı zorluklar, uğradığı haksızlıklar, kaldığı adaletsizlikler karşısında bizler, bütün dünyadan önce kavuştuğumuz hakların ne kadar kıymetli olduğunun farkındayız. Zor şartların ve imkansızların içerisinde Cumhuriyetimizin bizlere sunduğu fırsat eşitliğinden faydalanan köy kızları, işçi çocukları olarak bizlere bıraktığınız bu mirasın ne derece paha biçilmez olduğunun da farkındayız. Her ne kadar bugün Cumhuriyetimizin ikinci asrında bizi o kutlu mirastan mahrum etmeye çalışanlar olsa da istiklal ve istikbalimizin yılmaz savunucusu Türk kadınları olarak bizler tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de yılmayacak, sıkılmayacak ve işaret ettiğiniz hedef doğrultusunda mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Çocuk yaşta içtiğimiz Andımıza duyduğumuz sadakatle, Cumhuriyetimizin kazanımlarına her zamankinden daha büyük bir güçle sarılacağız. İYİ Parti olarak, 'Mümkün müdür ki bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin' sözünüzden aldığımız ilhamla Türkiye'nin demokratik milli yükselişini Türk kadınlarıyla birlikte gerçekleştireceğiz. Türkiye'nin güçlenmesi için önce Türk kadınlarını güçlendireceğiz. Türkiye'nin başarılı olması için önce Türk kadınının önünü açacağız. Kadının adını, hayatın her yerine altın harflerle kazıyana kadar durmayacak, dinlenmeyecek yorulmadan yürümeye devam edeceğiz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle büyük Türk milleti için verdiğiniz o büyük mücadeleyi ve biz Türk kadınlarının istikbalini aydınlatan o büyük ufku, bir kez daha şükranla selamlıyor, aziz hatıranız önünde minnet ve saygıyla eğiliyorum. Ruhunuz şad olsun." 

"Atatürk'ümüz biz kadınlara verdiği görevi, hakları bir lütuf olarak vermedi; bize inandı"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener; Anıtkabir ziyaretinin ardından, partisinin Kuğulu Park'taki seçim stantlarında görev yapan kadınlarıyla buluştu. Akşener, burada kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak karanfil dağıttı. Ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Akşener, Türkiye'de kadınların, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde dünya kadınlarından önce birçok hakka sahip olduğunu belirterek, "Zaman zaman bu haklarımızı siz gençlere genişleterek aktarma konusunda bizim yaş grubunun birazcık sorunu oldu. Bunu da sadece siyasi anlamda söylemiyorum. Hep okumuş yazmış, bir şekilde imkan bulmuş kadınlardan, benim yaş grubumdan bahsediyorum. Sizlere yönelik, bu genç nesle yönelik, bu hakları daha genişletmek gerekirken zaman zaman hatalarımız, kusurlarımız oldu. Ama dünyada birçok şey değişirken kadınlarla ilgili pek çok alanda geriye gidilmesine de dikkat çekmek isterim. Özellikle dijital bir dünyaya girilmişken dijital iletişimin arşiv kapladığı bir zamanda yapay zekalar, şunlar, bunlar derken hala kadınlarımız hem Türkiye'de hem dünyanın pek çok yerinde eziyet görüyorsa, ayrımcılığa uğruyorsa bu konuda görevlerimizi tam olarak yerine getirmemişiz demektir. Buna dikkat çekmek isterim" dedi.

Diğer taraftan savaşlarda hep kadın ve çocukların eziyet gördüğünü vurgulayan Akşener, "Buradan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Doğu Türkistan'daki kamplarda yaşananları, Çin devletinin yaptığı zulmü hatırlatmak isterim. Gazze'de çoluğunu çocuğunu kaybeden kadınlarımıza dikkat çekmek isterim. Çocuğunu besleyemediği için en büyük acıyı çeken, belki ölümü göze alan kadınlara dikkat çekmek isterim. Dünyadaki bu zulümler nedense hep kadınlara ve onlarla beraber çocuklara; adamlara hep sonra sıra geliyor. Atatürk'ümüz biz kadınlara verdiği görevi, hakları bir lütuf olarak vermedi; bize inandı. Dolayısıyla bu görevi daha ileriye taşımayı İYİ Parti Genel Başkanı olan bir kadın olarak sizlere söz olarak vermek isterim" diye konuştu. (DHA)

TIKLAYIN - Bugün Dünya Kadınlar Günü: İşte il il 8 Mart etkinlikleri