Gündem

Akşener'in "hakaret" davası açtığı Fuat Uğur'a beraat

23 Temmuz 2023 18:15

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in, televizyon yorumcusu Fuat Uğur'un aleyhinde açtığı hakaret davasında karar çıktı. Uğur, Akşener'e hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada beraat etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in şikayeti sonucu, televizyon yorumcusu Fuat Uğur hakkında Türk Ceza Kanunun 125. maddesi uyarınca "hakaret" suçundan dava açıldı. 

Ankara 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme, suçun yasal unsurlarının oluşmadığına hükmederek Uğur hakkında beraat kararı verdi.

Ne olmuştu?

Televizyon yorumcusu Uğur, Akşener’in eski Amerikan Büyükelçisi David Satterfield görüşmesinin içeriğinin kamuoyuna açıklanmaması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirmesi üzerine Twitter'da bir paylaşım yapmıştı. 

Bir kamuoyu araştırma şirketinin anket sonuçlarının da yer aldığı paylaşımda Uğur, “İYİ Parti tabanının yüzde 71,5’u Ukrayna-Rusya savaşının çıkmasından ABD-NATO ve Ukrayna’yı sorumlu tutuyor. Akşener bu mesajı iyi alamayıp Amerika ve İngiliz büyükelçilerle halvet olmaya devam etsin. Koray Aydın ile Yavuz Ağıralioğlu’nu tasfiye etmesi ona bumerang gibi dönecek" demişti.