Gündem

Akşener: İcazetini nereden aldıkları belli olmayanların karşısında; Çanakkale’de kanlarımız üzerine ettiğimiz o kardeşlik yeminini bozan biz olmayacağız!

22 Mart 2023 22:17

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İcazetini nereden aldıkları belli olmayanların karşısında; Çanakkale’de kanlarımız üzerine ettiğimiz o kardeşlik yeminini bozan biz olmayacağız!" dedi.

Meral Akşener, TBMM'de partisinin bugünkü grup toplantısında yaptığı konuşmasının bir bölümünü "Her vatandaşımızı, bir büyük memleket sofrasına oturtma hayalimizden vazgeçmedik; asla da vazgeçmeyeceğiz. İcazetini nereden aldıkları belli olmayanların karşısında; Çanakkale’de kanlarımız üzerine ettiğimiz o kardeşlik yeminini bozan biz olmayacağız!" notuyla paylaştı. 

Akşener, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

"İyi Parti olarak bizim büyük bir hedefimiz var. Bu memleketin, her bir ferdini; bu memlekette, yaşama iradesini ve arzusunu gösteren her bir vatandaşımızı; bir büyük memleket sofrasına, bayram sofrasına oturtma hedefimiz var. İmreneceğimiz değil, paylaşarak doyacağımız bir sofraya oturmanın, kimsenin gölgede kalmayacağı bir güneşin altında buluşmanın, sırt sırta vereceğimiz bir ocağın başında neşeyle toplanmanın hayalini kuruyoruz. Isıtan, aydınlatan, güven veren bir ateşin etrafında huzur bulmanın; her Nevruz'da aynı ateşin üzerinden atlamanın, dualarımızın aynı topraktan aynı gökyüzüne yükseldiği bir iftarı mümkün kılmanın hayalini kuruyoruz. O sofranın da o hayalin de o hedefin de adı; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. Çünkü o Cumhuriyet öz çocuklarına şefkatle davranan, her renkten çiçeğine gözü gibi bakan, ocağındaki ateşin bereketi hiç sönmeyen ana kucağıdır. Çünkü o devlet bahçesine ayrık otlarını sokmayan, nifak saçanlara, dünyayı dar eden, o ateşi yangına çevirmeye kalkanlara aman vermeyen baba ocağıdır. Bu hayalimizden vazgeçmedik, asla da vazgeçmeyeceğiz.

Baharı kışa çevirmek isteyenler olacak. Vazgeçmeyeceğiz. Nevruzlarda, yeniden doğuşu değil, meydanlarda ölümü kutsayanlar olacak. Vazgeçmeyeceğiz. Her baharda filizlenen hayatı bahşeden yaradana değil, her mevsim cana kıyan katillere tapınanlar olacak. Vazgeçmeyeceğiz. Aynı ateşin başında birlikte ısınmaya değil, dört bir yanı yangına çevirmeye niyetlenenler olacak. Yine de vazgeçmeyeceğiz.  Öz kardeşlerimizden, can yoldaşlarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. İcazetini nereden aldıkları belli olmayanların karşısında, Çanakkale’de kanlarımız üzerine ettiğimiz, o kardeşlik yeminini bozan biz olmayacağız."