Gündem

Akşener'den, “Başbakan olunca yapacağınız ilk icraat nedir” sorusuna yanıt: İstanbul Sözleşmesi’ni imzalamak!

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabı üzerinden takipçilerinin sorularını yanıtladı

31 Temmuz 2022 21:47

T24 Haber Merkezi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabı üzerinden takipçilerinin sorularını yanıtladı. Akşener, “Başbakan olunca yapacağınız ilk icraat nedir?” sorusuna "İstanbul Sözleşmesi’ni imzalamak olacak" yanıtını verdi. 

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Instagram hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda; "Merhaba, dün Balıkesir'de esnaf ziyaretindeydim. Bugün de İstanbul'da, evimdeyim. Dedim ki; 'Takipçilerime, sizlere zaman ayırayım. Sorularınızı bekliyorum" ifadelerini kullanarak takipçilerinin kendisine soru sormalarını istedi. 

“AK Parti ile ittifak yapar mısınız? Ona göre oy vereceğim" sorusuna;"Yapmam, ona göre oy ver" diyen Akşener, “Gönlünüzden geçen 13. Cumhurbaşkanı kimdir efendim?” sorusuna ise “Siz şimdi Sayın Erdoğan’ın sinirini niye bozuyorsunuz?” cevabını verdi. 

Başbakan olunca yapacağı ilk icraatın sorulması üzerine Akşener, “Yapacağımız ilk icraat İstanbul Sözleşmesi’ni imzalamak olacak” dedi. 

Akşener, "Başkanım, insanlar yokluk içinde değil; varlık içinde yaşayabilecek mi?” sorusunu "Elbette. Hırsızlığı engelleyeceğiz, israfı engelleyeceğiz. Çalmayacağız, çaldırmayacağız; varlık içinde yaşayacaksınız” ifadeleriyle yanıtlarken, "Meral abla, ne olur Suriyelileri vatanlarına gönder” diyen takipçisine ise "Olur, göndereceğiz" cevabını verdi. 

Takipçilerinin; "Ne olur bu adam gitsin artık”, “Meral Hanım ne olur kurtarın bizi bu iktidardan!” demesi üzerine ise "Merak etme, gidecek!” diye cevap verdi. 

Son olarak, "Gençleri umutlandırmak için bir cümle kursanız bu ne olurdu?" sorusuna yanıt veren Akşener, “Az kaldı!” dedi.