Gündem

Akşener, 1994 yılındaki polemiğe gönderme yaparak "Kadından imam olmayacağı için aday değilim" dedi; muhabir gerçek sanarak haberini yaptı

Haber ajansı, haberi geri çekti

11 Ağustos 2022 19:36

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Nevşehir'de esnaflarla görüşmesinin ardından kamuoyunda; "Meral Akşener, 'Ben cumhurbaşkanı adayı değilim. Kadından imam olmaz. Cumhurbaşkanı aynı zamanda imamlık yapmak durumunda olduğu için ben aday değilim' dedi" ifadeleriyle paylaşılan haberlere İyi Parti'den açıklama geldi. 

İyi Parti tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

"Değerli meslektaşlarım;

İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, bugün Nevşehir İl Merkezi'ndeki esnaf ziyaretinde, işyeri sahibinin verdiği bir örnek üzerine, Türkiye'de 'geçmişte yaşanan bir polemiğe' gönderme yaparak, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda eleştirel bir değerlendirmede bulundu.

Bir Haber Ajansı'na çalışan yerel muhabir, 1994 yılındaki polemiği bilmediğinden, aslında ironik bir değerlendirmeyi gerçek sanarak, Sayın Genel Başkanımızın "Kadından imam olmayacağı için aday değilim" dediği iddiasıyla haberleştirdi. Söz konusu ajansın haberi geri çektiğini dikkatinize sunarak, yapılacak haberlerde bir yanlışa mahal verilmemesi için, dialogun görüntüsünü paylaşıyor, iyi çalışmalar diliyoruz."