Dünya

AKP Sözcüsü Çelik'ten Ukrayna açıklaması: Cumhurbaşkanımızın Avrupa devletleri ile sürdürdüğü diplomatik temaslar sorunun çözülmesine en büyük katkıyı yapıyor

"Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu diplomatik performans, Türkiye’yi dünyada hiçbir ülkeyle kıyaslanmayacak bir konuma yerleştirdi" 

14 Mart 2022 19:11

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Cumhurbaşkanımızın Avrupa devletleri ile sürdürdüğü diplomatik temaslar sorunun çözülmesine en büyük katkıyı yapıyor” dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna savaşının sürdüğü bir dönemde sürdürdüğü yoğun diplomasi devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu diplomatik performans, Türkiye’yi dünyada hiçbir ülkeyle kıyaslanmayacak bir konuma yerleştirdi" ifadelerini kullandı.

Çelik'in açıklaması şöyle:

"Scholz’un ziyareti diplomasiye güç verme ve barış masası kurulmasına katkı sağlama bakımından önemli"

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna savaşının sürdüğü bir dönemde sürdürdüğü yoğun diplomasi devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu diplomatik performans, Türkiye’yi dünyada hiçbir ülkeyle kıyaslanmayacak bir konuma yerleştirdi. Avrupa Birliği kurumları Türkiye ile ortak diplomatik girişim geliştirme konusunda yetersiz kaldı. Bu nedenle AB adına diplomatik bir görünürlük yok. Cumhurbaşkanımızın bu dönemde Avrupa devletleri ile sürdürdüğü diplomatik temaslar ise sorunun çözülmesine en büyük katkıyı yapıyor. Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Olaf Scholz’un bu ziyareti diplomasiye güç verme ve barış masası kurulmasına katkı sağlama bakımından önemlidir” (İHA)