Gündem

AKP Sözcüsü Çelik'ten İsveç ve Finlandiya açıklaması

Çelik, Atatürk Havalimanı'nda başlayan yıkıma tepki gösterenlere "Atatürk'ü istismar ederek Atatürk'ün isminin verildiği bir yerin yıkılması olarak sunuyorlar. Oraya 132 bin 500 ağaç dikilecek" diye konuştu

19 Mayıs 2022 16:47

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İsveç-Finlandiya'nın NATO başvurusuna ilişkin olarak, "Mesele Türkiye'nin ikna edilmesi değil, NATO'ya üye olmak isteyenlerin terör örgütlerine verdiği desteğin kesilmesi için o ülkelerin ikna edilmesidir." dedi.

Çelik, "Asgari ücret, emekli ve kamu çalışanları bir zam alacak mı" sorusuna yanıt verdi. "AKP açısından emeklimiz, esnafımız, çiftçimiz genç arkadaşlarımız  bunlardan gelen talepleri takip ediyor ve değerlendiriyoruz." diyen Çelik, "Çalışmalar olgunlaştığı zaman bizdeki bilgileri paylaşırız." ifadelerini kullandı. 

AKP MYK Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Çelik şöyle konuştu:

"AKP açısından emeklimiz, esnafımız, çiftçimiz genç arkadaşlarımız  bunlardan gelen talepleri takip ediyor ve değerlendiriyoruz. Vatandaşımızın ezilmemesi için stratejiler üretiyoruz. Sabah da toplantımız vardı. Onların zamanlaması içeriklendirilmesi henüz Çalışma Bakanlığı açısından nasıl içeriklendirecekler, onlar için erken. Onlar olgunlaştığı zaman bizdeki bilgileri paylaşırız. Vatandaşlarımız şunu bilsinler ki çeşitli sosyal kesimlerden bize iletilen talepler sistematik şekilde değerlendiriliyor."

Finlandiya- İsveç üyelik başvurusu 

Türkiye'nin terörizmle mücadelesine destek verilmedi. PKK’yı YPG’yi temizlediğimiz bölgelerden sürekli çekilmemizi ifade ediyorlar. Türkiye açık bir talepte bulunuyor. NATO’ya yeni üye olacak devletlerin her halükarda terörle bağını kesmesi gerekir. Yeni üyeliklerin kurallara göre ele alınması gerekir. NATO’nun en büyük mücadelesi terörizmle olmalı. NATO’nun mantığı birimiz hepimiz için hepimiz birimiz içindir. Terör örgütleri bu ülkelerde para topluyor. Türkiye ilkesel olarak NATO'nun genişlemesine karşı çıkmadı. Problem bugün onların terör örgütlerine verdiği destekle ilgilidir. Türkiye NATO içinde görevlerini sorumluluklarını hassasiyetle yerine getirmiş devlettir. Türkiye ne istiyor deniyor. NATO’nun içinde üye olanlarında üye olmak isteyenlerin de NATO’nun ilkelerine, prensiplerine uygun olarak davranmasını istiyor. Teröre destek konusunda tutumları net olmalı. İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütüne yoğun bir şekilde finansman sağladığı açık ve net. PKK cephanelerinde İsveç silahları ele geçiriliyor. Mesele Türkiye'nin ikna edilmesi değil, NATO'ya üye olmak isteyenlerin terör örgütlerine verdiği desteğin kesilmesi için o ülkelerin ikna edilmesidir. Türkiye'nin haklı güvenlik gerekçeleri tatmin edilmeli.

Atatürk Havalimanı'ndaki yıkım 

Atatürk'ü istismar ederek Atatürk'ün isminin verildiği bir yerin yıkılması olarak sunuyorlar. Oraya 132 bin 500 ağaç dikilecek.

Mısır ile normalleşme 

Hazine ve Maliye Bakanı 1 Haziran'da Mısır'a gidecek.

Güncellenecek...

Bülent Arınç iktidarı eleştirdi: Gençlerin fikirlerini özgürce ifade edebilecekleri bir iklim yaratılmalı
Kılıçdaroğlu, CHP'li gençlerle Anıtkabir'e yürüdü: "SADAT’ları, beşli çeteleri beraber ezeceğiz"
CHP'den 19 Mayıs raporu: Festivallerin bile çok görüldüğü bir ortamda 'Türkiye’nin geleceği' olan gençlerimiz akın akın yurt dışına gidiyor
Trendyol, e-ihracat ile KOBİ ve esnafları yurt dışına taşıyor
TÜİK'te enflasyon hesabını yapan dairenin başkanı istifa etti: Başkan, göreve "uzman" olarak devam edecek
CHP Kadıköy İlçe Başkanı: Kadıköy'deki 19 Mayıs töreninde, MHP’li bir grubun saldırdığı arkadaşımızın burnu kırıldı
"Artık istenmiyorsunuz, dönün ülkenize" ilanı asan Tanju Özcan: Türk milletini çok sevmek nefret suçu oluşturuyorsa, alın beni hapse atın
Erdoğan: Atatürk Havalimanı’nda bir ihtimal pistleri kaldırmayacağız
Finlandiya Başbakanı Marin: Bu noktada sakin kalıp; Türkiye ile masaya oturmalıyız
" />