Gündem

AKP seçimi değerlendiriyor: “Kurullar işlemiyor, ortada sadece başkan ve adamları var”

29 Haziran 2019 07:20

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, parti kurmayları ile 23 Haziran'daki yenilgiyi değerlendirdi. Başkanlık sistemini eleştiren bir AKP MYK üyesi “Kurullar işlemiyor, ortada sadece başkan ve adamları var” ifadesini kullandı. 31 Mart öncesi verilen vaatlerin de yerine getirilmemesi eleştirildi. Emeklilikte yaşa takılanlar için yeni bir formül arayışına girildi.

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre, ekonomiyle ilgili değerlendirmelerin de yapıldığı toplantıda, 24 Haziran öncesinde bazı vaatlerin verildiği, ancak bunların yaşama geçirilmediği, bunun da partiye olan güveni zedeleyeceğini belirten bir kurul üyesi, “Varlık Fonu’nu kurduk, ancak öylece kaldı. 3600 ek gösterge dedik, ama bir adım atılmadı. 2023’e kadar kıdem tazminatı fonu, bireysel emeklilik ve 3600 ek gösterge konularında mutlaka bir adım atılmalı” görüşünü dile getirdi.

EYT için yeni formül aranıyor

Erdoğan’ın her gündeme geldiğinde bu konuda bir düzenleme yapılmayacağı yönünde kesin açıklama yaptığı EYT’liler sorunu da toplantıda gündeme geldi. Bir kurul üyesi, bu sorunun 2023 seçimlerine kadar bir şekilde çözülmesi gerektiğini belirterek, “Bu konuda ekonomideki dengeler gözetilerek bir adım atılmalı. Tüm yaşı bekleyenlerin emekli olması mümkün değil ama kademeyi biraz daha yumuşatmak gerekiyor. Gerekirse yaşı beklemeden emekli olmak isteyenler için aylık bağlama oranı düşük tutularak bir formül üretilebilir.” önerisinde bulundu.