Gündem

"AKP'lilerin Lord Voldemort taktiği: İmamoğlu için yakında 'adı anılmaması gereken kişi' derlerse şaşırmam"

06 Haziran 2019 08:45

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, eski Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'ndan söz ederken “CHP’nin adayı, ismini bile bilmiyorum şu anda…” demesini eleştirdi. Zeyrek, "Kitapları yok satan, filmleri gişe rekorları kıran Harry Potter serisinde, kötü karakter Lord Voldemort'tan söz edilirken ismi anılmaz, 'adı anılmaması gereken kişi-who must not be named' ya da 'kim olduğunu biliyorsun – you know who' denilirdi" hatırlatması yaparak, "Yakında AK Parti'liler İmamoğlu'na 'CHP'nin adayı' demeyi de bırakıp, 'adı anılmaması gereken kişi' ya da 'kim olduğunu biliyorsun' diye seslenirse şaşırmayacağım" ifadesini kullandı.

Zeyrek'in "De vallah" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle: 

Anlaşılan Sayın Eroğlu (Eski Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu), partisinin “Ekrem İmamoğlu'nun adını anmayın, ‘CHP Adayı' deyin” kararına uymaya çalışmış ama “adını dahi bilmiyorum şu an” diyerek durumu biraz abartmış.
Kitapları yok satan, filmleri gişe rekorları kıran Harry Potter serisinde, kötü karakter Lord Voldemort'tan söz edilirken ismi anılmaz, “adı anılmaması gereken kişi-who must not be named” ya da “kim olduğunu biliyorsun – you know who” denilirdi.
Yakında AK Parti'liler İmamoğlu'na “CHP'nin adayı” demeyi de bırakıp, “adı anılmaması gereken kişi” ya da “kim olduğunu biliyorsun” diye seslenirse şaşırmayacağım.
Durum komik mi trajik mi bilemedim.

Yazının tamamı için tıklayın