Gündem

AKP'li vekilin köyünde 8 gündür elektrik yok: Perişan olduk

30 Eylül 2023 15:50

Diyarbakır’ın Dicle İlçesi’ne bağlı Yeşilsırt Mahallesi’ne 8 gündür elektrik verilmiyor. Kesinti nedeniyle köyde sular akmıyor. Mahalle muhtarı Zülfükar Aydoğan, "Her evde 10 milyonluk zarar var. Durumu AKPli vekille ilettik" dedi

Diyarbakır’ın Dicle İlçesi’ne bağlı Yeşilsırt Mahallesi’ne 8 gündür enerji verilmiyor. Kesinti nedeniyle 2 bin nüfuslu köyde su akmıyor, öğrenciler ders çalışamıyor.

AmidaHaber'in aktardığına göre; köy muhtarı Zülfükar Aydoğan, 350 hanenin 8 gündür karanlıkta olduğunu söyledi.

8 gündür insanları perişan ettiler

Bir hafta önce köye ekiplerin geldiğini belirten köy muhtarı Aydoğan, “DEDAŞ ekipleri ‘trafonun bacası yanmış, yapıp getireceğiz’ dediler. Bir daha da trafoyu geri getirmediler. Dün mahalleye onlarca DEDAŞ personeli geldi. ‘Evlerde kaçak kontrolü yapacağız, saatleri direğe çıkarttıktan sonra trafoyu bağlayacağız’ dediler. Ama köylüler buna izin vermedi. DEDAŞ’ın yaptığı kanuna aykırıdır. 8 gündür insanları perişan ettiler."

Muhtar: Durumu Galip Ensarioğlu'na bildirdik

Kesinti nedeniyle büyük mağduriyetler yaşadıklarını belirten Aydoğan, “Durumu Dicle Belediye Başkanı, AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ve HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç’e aktardık. Galip Ensarioğlu zaten bu köyden. HÜDA PAR’lı vekil, ‘Kimse bu DEDAŞ ile baş edemiyor’ diyor. Peki vekiller baş edemiyorsa biz nasıl baş edelim. Milletin sorunu vekiller çözemiyorsa ben nasıl çözeyim” ifadelerini kullandı.

"Dolaptaki kışlıklar bozuldu"

Okula giden çocuklar ile hasta yaşlıların büyük sıkıntı yaşadığını dile getiren Aydoğan, “Bir haftadır okula giden öğrenciler kesinti nedeniyle ders çalışamıyor. Hasta olan yaşlılarımız var. Kış için hazırladığımız gıdalar dolapta bozuldu. Köylünün bir yıllık bütün birikimi çöp oldu. Bunun hesabını kim verecek?. DEDAŞ kendi insanına eziyet ediyor. Ne yazık ki bu kurumla kimse baş edemiyor” dedi.