Gündem

AKP'li vekil: Sayın İmamoğlu soy ismini niye değiştirmiş, onu açıklasın

"İmamoğlu'nun başkan olduktan sonra neler yapacağını düşünün"

22 Mayıs 2019 00:36

AKP İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, Ekrem İmamoğlu'nun yüzlerce insana sosyal medya paylaşımları nedeniyle dava açtığını iddia etti. Ankara katliamında hayatını kaybeden Dicle Deli'ye yönelik İmamoğlu'nun ‘Ankara’da can veren Dicle Deli kardeşimin mekanı cennet olsun’ paylaşımını hedef alarak ‘Bir tarafta vatanı için can veren Trabzonlu şehidimiz Eren Bülbül, diğer tarafta terörist cenazesine giden Trabzonlu Sayın Ekrem İmamoğlu’nu Trabzonlu hemşehrilerimin ve aziz milletimin dikkatine ve takdirlerine sunuyorum’ sözleriyle ilgili "Tweetimi beğenmedi ve dava açtı. Bir de başkan olduktan sonra neler yapacağını düşünün. Düşünmek bile istemiyorum" dedi. Bayram, "Sayın İmamoğlu bunlarla uğraşacağına soy ismini niye değiştirmiş, öncelikle onu açıklasın." diye konuştu.

AKP İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 3 Mart yerel seçimlerinde en çok oyu alan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun, kendisine sosyal paylaşım sitesi ‘Twitter’dan 22 Nisan 2019’da yaptığı bir paylaşım nedeniyle 50 bin liralık tazminat davası açtığını söyledi.

Dava dilekçesini basın mensuplarına gösteren Bayram, “Ne demişim? ‘Bir tarafta vatanı için can veren Trabzonlu şehidimiz Eren Bülbül, diğer tarafta terörist cenazesine giden Trabzonlu Sayın Ekrem İmamoğlu’nu Trabzonlu hemşehrilerimin ve aziz milletimin dikkatine ve takdirlerine sunuyorum’ Eren Bülbül’ün resmi sol tarafta. Sağ tarafta Ekrem İmamoğlu’nun ‘Ankara’da can veren Dicle Deli kardeşimin mekanı cennet olsun’ paylaşımı. Altta da terör örgütünün bayrağına sarılmış Dicle Deli’nin cenazesi” ifadelerini kullandı.

‘Kaç defa Yunanistan’a gitmiş gelmiş, onu açıklasın’

Bu durumu Trabzonluların dikkatine sunduğunu belirten Bayram, şöyle devam etti: “Daha başkan olamadan ve her söyleminde ‘Ben insanları kucaklıyorum, benim dilim barış dili’ diyen zatı muhterem daha bu tweete dayanamadı. Buna kızdı, bu tweeti beğenmedi ve dava açtı. Bir de başkan olduktan sonra neler yapacağını düşünün. Düşünmek bile istemiyorum.

Bir tek bana dava açmadı. Ekrem İmamoğlu tarafından yüzlerce vatandaşımıza açılan tazminat davaları var. Daha işe başlamadan vatandaşıyla mahkemelik olan bir başkan adayını aziz milletimizin takdirlerine sunuyorum. Sayın İmamoğlu bunlarla uğraşacağına soy ismini niye değiştirmiş, öncelikle onu açıklasın. Kaç defa Yunanistan’a gitmiş gelmiş, onu açıklasın.”

‘Gezi eylemlerinde de, 17-25 Aralık’ta ‘her şey güzel olacak’ deniliyordu’

“Son dönemde bir nakarattır gidiyor, ‘Her şey güzel olacak’ diye. Gezi eylemleri olduğunda da tencere tavacılar, ‘Her şey güzel olacak’ diyordu.” ifadesini kullanan Sekan Bayram, “17-25 Aralık’taki darbe girişimi sırasında da ‘Her şey güzel olacak’ diye tweetler atılıyordu. Bunun baş mimarı Emre Uslu’dur. Ne acıdır ki 2016’da iki yıl sonra darbe girişimi olmuştur” değerlendirmesinde bulundu.

‘Cumhurbaşkanının da Twitter paylaşımlarına açtığı davalar var’ sorusu

Bir gazetecinin “Siyasetçilere açılan davalardan dem vuruyorsunuz. Aynı konuda Sayın Cumhurbaşkanı’nın da twitter mesajlarına yönelik açtığı davalar var. Vatandaşların bu konuda tepkileri oluyor. Bunlara ne diyeceksiniz?” sorusuna Bayram, “Cumhurbaşkanımız bir makam sahibi. Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik yapılan hakaret ve küfürler var. İmamoğlu daha başkan adayı ve bu yazılan yazıda da en ufak bir hakaret, küfür yok. ‘Herkesi kucaklayacağım, barış dilini kullanacağım’ diyen birinin, şimdiden yüzlerce vatandaşımıza dava açması ne niyette olduğunun en büyük göstergesidir. Bugün bunu yapan başkan olduktan sonra neler yapmaz. Onu da hepimizin düşünmesi lazım” yanıtını verdi.