Gündem

AKP’li Türel’den ‘zillet’ açıklaması: Vatandaşımız rencide oluyorsa anlaşılmıyordur

"Unutmayın, oy verdiğiniz kişiye 5 yıl tahammül etmek demokrasinin gereğidir"

05 Mart 2019 07:47

AKP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, iktidarın yerel seçim yaklaştıkça "Zillet İttifakı" söylemleri için "Vatandaşımız rencide oluyor ise kastımız iyi anlaşılmadığındandır" yorumunu yaptı. Türel, Sözcü'ye verdiği söyleşide gazete okurlarından "Unutmayın, oy verdiğiniz kişiye 5 yıl tahammül etmek demokrasinin gereğidir" diyerek oy istedi.

Özlem Gürses'e konuşan Türel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Antalya'da kaç ilçe var, kaçı CHP belediyesi?

19 ilçe var, 6'sı CHP belediyesi.

Hiç bugüne kadar bir kriziniz, sıkıntınız oldu mu birlikte çalışırken?

Ben bütün ilçe belediye başkanlarımızla çok iyi görüşürüm, hepsi de çok iyi dostumdur, çok da iyi anlaşırım. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama ortak bir amaca hizmet etmek için omuz omuza çalışacaksınız. Antalya dünya cenneti bir şehir, bu güzelim şehri siyasetin kısır çekişmelerine kurban edemeyiz, etmemeliyiz.

Siz CHP'lilerden oy alıyor musunuz?

Anketlere baktığımızda büyük bir potansiyelimiz olduğunu görüyoruz. Çünkü ben Antalya'da kimseyi ayırt etmeden hizmet ediyorum. Bakın en son Hatay'da CHP'li aday “Oy yoksa hizmet de yok” diye kampanya yapıyor. Antalya'da bu asla olmaz bu çok yanlış bir yaklaşım. Ben en önemli projelerimi en az oy aldığım Konyaaltı'nda yaptım, sahil projesi, Yaşam Antalya Parkı, bizim çılgın projemiz Boğa Çayı projesi, teleferik… Ama Kepez'e tarihimizin en büyük yatırımıyla raylı sistemi getirdim, en çok oy aldığım yer.

Bu kadar çok sesli, çok renkli bir kent yönetimi var madem… Bu beka işi, zillet lafı nereden çıktı?

Bu beka konusu bugünün meselesi değil, bin yıllık tarihimizde bu her zaman var olan bir sorun. Biz her zaman bu hassasiyeti korumak zorunda olan bir devlet ve milletiz… Türkiye üzerinde ameliyat yapmak isteyen bu küresel güçlere bin yıldır milli birlik, beraberliğimiz ile cevap veriyoruz. Aramıza hainleri, bölücüleri sokmaya çalışan bir anlayışı kabul edemeyiz. Bizim söylemeye çalıştığımız bu. Vatandaşımız rencide oluyor ise kastımız iyi anlaşılmadığındandır.

Sizin CHP'li seçmeniniz “Ben vatan haini miyim?” diye düşünmeli mi?

Tarihimiz boyunca uluslararası güçler siyasi partilerimizin içine bölücüleri, hainleri yerleştirmeye çalışmış. Bizim içimizde de FETÖ'cüler varmış, biz şimdi bunları temizledik, temizliyoruz… Bakın CHP'nin içine de bölücüler sızmaya çalışıyor, çalışacaktır da. Bizim mücadelemiz onlarla. Biz aslında bunu ifade ederek Atatürk'ün kurmuş olduğu CHP'nin içine bu kişilerin girmesini de engellemiş oluyoruz. Bekadan kastımız budur… Yoksa benim CHP'li çok seçmenim var, anlattım size, bizim seçmenimiz olmasa da bu milletin her bir bireyi vatanını milletini sever ve vatanı milleti için ölmeye hazırdır.

SÖZCÜ, Antalya'da da en çok okunan gazete. Bir mesajınız var mı?

31 Mart mahallemizin seçimi. Siyaset değil, projeler, hizmetler yarışsın. O nedenle gelecekte Antalyamızı çok iyi yerlere taşıyacak kişileri, SÖZCÜ okuyucularının çok iyi analiz etmesini rica ediyorum. Unutmayın, oy verdiğiniz kişiye 5 yıl tahammül etmek demokrasinin gereğidir. Vatanını, milletini çok sevdiğini bildiğim SÖZCÜ okuyucularının bu düşünceyle sandığa gideceğini umuyorum. Tümüne saygılar sunuyorum.

Söyleşinin tamamını okumak için tıklayın.