Gündem

AKP'li Pendik Belediyesi, tartışmalı kitap alımlarıyla gündemde

Alımlar, "Pendik Okuyor" kampanyası kapsamında kitap dağıtmak amacıyla yapıldı

25 Haziran 2024 07:13

AKP'li Pendik Belediyesi, cemaat ve tarikatlarla ilişkili vakıfların kitaplarını satın alarak tartışma yarattı. Belediyenin bu kitapları kütüphanelere koyup halka dağıtacağı iddia edildi.

BirGün'den İsmail Arı'nın Kamu İhale Bülteni’nden aktardığına göre, Pendik Belediyesi 29 Nisan’da "2024 Yılı Kitap Alımı" adı altında bir ihale düzenledi. İdeal Kültür Yayıncılık Şirketi ile 21 Mayıs’ta 2 milyon 820 bin TL’lik sözleşme imzalandı.

İhale, yeni kurulacak kütüphanelerin kitap ihtiyaçlarını karşılamak, mevcut kütüphanelerin kitap çeşitliliğini güncellemek ve "Pendik Okuyor" kampanyası kapsamında kitap dağıtmak amacıyla düzenlendi.

Ancak alınan kitapların bir kısmı tartışma yarattı. İşte belediyenin aldığı bazı kitaplar:

Semerkand Yayınları (Menzil Cemaati'ne bağlı): "Temel Akaid ve Büyük Günahlar", "Böyle Seslendiler", "İnanç Hazinesi", "Aile Sohbetleri", "Hz. Peygamber’in Aile Hayatı", "Namaz Kitabı", "İmandan İhsana Semerkand", "İslam’ın Yükselişi" ve "İslamiyet ve Hıristiyanlık".

Ensar Neşriyat (Ensar Vakfı'na bağlı): "Ana Hatlarıyla İslam Tarihi", "Mirü'l-Mü'minin Hz. Ali", "Başarı İnanç İşidir", "Başarının Büyüsü", "En Sevilen Öğretmen Hz. Muhammed (S.A.V) ve Eğitim Metotları" ve "Evde ve Okulda Başarılı Eğitimin Sırları Ailede". Ensar Vakfı, 2016 yılında Karaman'daki yurtlarında yaşanan cinsel istismar skandalıyla gündeme gelmişti.

MGV Yayınları (Milli Gençlik Vakfı'na bağlı): "Gençler İçin Sosyal Medya İlmihal", "Güncel Yanılgı Karşısında Müslümanca Duruş" ve "Son Okçular Tepesi Evimiz, Ailemiz". Vakfın başkanlığını ise daha önce zamanda Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyeliği görevini de yapan ve Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD) de Başkanı olan Salih Turhan yapıyor.