Gündem

AKP'li Metiner: Soylu döneminde yapılıp edilenlere onay veren yegane kişi hükûmetin başı olan Reis’tir

05 Temmuz 2024 10:16

Yeni Şafak yazarı AKP'li Mehmet Metiner, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bakanlığı döneminde yaptıklarını eleştirenlere, "Soylu döneminde yapılıp edilenler bir hükümet politikasıdır. Ve bu politikaya onay veren yegane kişi de hükümetin başı olan Reis’tir. Bir bakan asla hükümetin başından habersiz ve ona rağmen iş yapamaz." dedi. 

Metiner yazısında şu ifadeleri kullandı: 

"Her değişen kişiyi kendi döneminin tek suçlusu olarak göstermek ne doğrudur ne de iyi niyetli bir yaklaşımdır. O kişi veya kişilerin Reis’i kandırdıklarını ve dolayısıyla Reis’e yanlış yaptırdıklarını iddia etmek de hem o kişilere ama en başta da Reis’e bühtandır.

Parti ve hükümet politikalarını belirleyen Reis’tir. Ve Reis’in belirlediği ekiptir. Bu ister bir bakan olsun ister bir parti yöneticisi, sonuçta hepsini belirleyen Reis’in kendisidir. Kendisi belirleyip atadığı kişi veya kişileri o makamda tutuyorsa o zaman yapıp ettiklerine onay veriyor demektir. Eğer Reis onları görevden almıyorsa ve yapıp ettiklerine de onay veriyorsa bu durumda birilerinin kalkıp o kişi veya kişilerin Reis’e rağmen hareket edip Reis’e ve partiye zarar verdiğini iddia etmek, başka bir siyasi hesaplaşmaya giydirilen kılıftan ibarettir.

Soylu yerine Reis eleştirilmeli demiyorum elbet. Ama ortada eleştirilecek bir durum varsa bunu Reis’i savunma kılıfı altında sadece Soylu’ya mal etmek, mertlikle ve dürüstlükle bağdaşır bir hesaplaşma siyaseti değildir."

Yazının tamamını okumak için tıklayın