Gündem

AKP'li Kurtulmuş: Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyanın tarihsel olarak çok zor bir süreçten geçtiğini hep beraber görüyoruz

18 Haziran 2022 17:07

Üsküdar’da Gastronomi Sokağı açılışında konuşan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş; "Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyanın tarihsel olarak çok zor bir süreçten geçtiğini hep beraber izliyor ve görüyoruz. Terör örgütleri ile ülkeler arasındaki çatışmalarla Türkiye’nin Yunanistan üzerinden köşeye sıkıştırılma çabalarıyla, Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin köşeye sıkıştırılması çabalarıyla Türkiye’yi gerçekten önemli bir sürecin içerisine sokuyor” dedi.

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen programda Gastronomi Sokağı açılışı ünlü şeflerin katılımı ile Üsküdar’da gerçekleşti. Masterchef jürisi Somer Sivrioğlu ile Sefa Özyaykılıç, Kemal Can Yurttaş, Umut Reçber gibi dünyaca ünlü şeflerin katıldığı festivale AKP'li Kurtulmuş da katıldı.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı etkinlikte şöyle konuştu:

“Bu tür çalışmaların ülkemizin gelişmesine daha iyi yerlere gitmesine ve tanıtılmasına katkıda bulunacağı aşikardır. Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyanın tarihsel olarak çok zor bir süreçten geçtiğini hep beraber izliyor ve görüyoruz. Bir taraftan Türkiye’nin kuzeyinde Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaş, sadece iki ülke arasında bir mücadele değil, batı ile Rusya’nın bir kavgası, batı ile Rusya’nın bir mücadelesi olarak ortaya çıktı.

Ayrıca Doğu Akdeniz’de petrol ve doğal gaz yatakları dolayısıyla, yine Türkiye’nin güneyinde PKK, PYD, DEAŞ gibi örgütler vasıtasıyla, vekalet savaşları dolayısıyla, yine aynı şekilde Ukrayna’ya yaptıkları gibi Yunanistan’a da sırtlarını sıvazlayarak cesaret vererek onları ortaya koyan bazı batılı devletleri vekaletlerinde bundan böyle örgütler yerine devletlerin de bölgesel devletleri kullanacağını görüyoruz. Bütün bu gelişmeler terör örgütleri ile ülkeler arasındaki çatışmalarla Türkiye’nin Yunanistan üzerinden köşeye sıkıştırılma çabalarıyla, Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin köşeye sıkıştırılması çabalarıyla Türkiye’yi gerçekten önemli bir sürecin içerisine sokuyor”