Gündem

AKP’li Kurtulmuş: Anketlerde açık ara öndeyiz

"Seçimin sonuçlarıyla ilgili şüphe görmüyorum"

04 Şubat 2019 12:30

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, partisinin anketlerde "açık ara birinci olduğunu söyledi. AKP'nin İstanbul Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, 24 Haziran'daki referandumdan önce anket açıklamanın "hadsizlik, dayatma ve yönlendirme" olarak nitelemişti.

Kurtulmuş, NTV canlı yayınında Oğuz Haksever'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş'un 31 Mart seçimi için yaptığı anket açıklaması şöyle:

"Şu anda AK Parti seçimin açık ara birinci partisidir. Seçimin sonuçlarıyla ilgili şüphe görmüyorum. Gönül belediyeciliği hedefimiz, tüm seçmene ulaşacağız. Kararsız seçmene ulaşacağız. Çevreye duyarlı bir kampanya. Ses ve görüntü kirliliğinin insanları boğduğu kampanya olmayacak."

Binali Yıldırım ne demişti?

AKP’nin İstanbul adayı olan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Başbakanlık yaptığı dönemde katıldığı bir canlı yayında anket açıklama konusu için şunları söylemişti:

“59 milyon oy kullanacak insan var. Getirdiğimiz şeyi doğru anlatmakla mükellefim. Rakam açıklamak oy verecek olanlara saygısızlıktır. O bir dayatmadır, yönlendirmedir. Bu da vatandaşa karşı hadsizliktir. Vatandaş kararını rahatça versin, istediği oyu versin. Biz anlatacağız, 'Hayır' diyenler anlatacak. Sonunda insanlar geleceği oylayacak. Türkiye bundan sonra yönetim sisteminde nasıl gidecek? Karma sistemle, ne olduğu belli olmayan darbe kalıntısı sistemle Türkiye 2023 Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyetler hedefine gidecek mi, patinaj yapıp duracak mı, yoksa güçlü iktidarla her türlü iç dış tehditlere karşı dimdik duran, sürekli ekonomisi büyüyen ülke olarak yoluna devam edecek mi?”