Gündem

AKP'li Kırkpınar: Ülkemiz, sizler tasvip etmeseniz de kendine özgü ekonomik modeliyle bütün dünyadan pozitif yönde ayrışmayı başarmıştır

"Asgari ücretten emekliye, engellilerimizden kadınlarımıza kadar her bir kesimimizle yakından ilgileniyoruz"

26 Ekim 2022 22:58

AKP İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, "Ülkemiz, sizler tasvip etmeseniz de kendine özgü geliştirmiş olduğu ekonomik modeliyle bütün dünyadan pozitif yönde ayrışmayı başarmıştır" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekilleri, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2021 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifinin Geneli ile Sayıştay Raporları üzerinde görüşlerini dile getirdi.

AKP İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, bugün dünyanın en önemli gerçeğinin hayat pahalılığı ve enflasyon olduğunu söyledi.

"Ülkemiz, sizler tasvip etmeseniz de kendine özgü ekonomik modeliyle bütün dünyadan pozitif yönde ayrışmayı başarmıştır"

Gelişmiş ekonomilerin resesyona doğru gittiğine işaret eden Kırkpınar, "Ülkemiz bu olumsuzluklardan etkilenmesine rağmen sizler tasvip etmeseniz de kendine özgü geliştirmiş olduğu ekonomik modeliyle bütün dünyadan pozitif yönde ayrışmayı başarmıştır. Faizleri düşük tutarak ekonomiyi canlı tutmayı başardık. Büyümek için yatırımı teşvik ettik. Buna bağlı olarak istihdamımız ve üretimimiz arttı. Bu sayede hedeflediğimiz gibi Türkiye'yi bütün zamanlarda büyütmeyi şükürler olsun ki başardık" diye konuştu.

"Asgari ücretten emekliye, engellilerimizden kadınlarımıza kadar her bir kesimimizle yakından ilgileniyoruz"

Sosyal devlet olmanın bir gereği olarak toplumun her katmanıyla ilgili iyileştirmeler yaptıklarını aktaran Kırkpınar, şöyle devam etti:

"Asgari ücretten emekliye, sosyal konuttan tarıma, KOBİ'lerden öğrencilerimize, engellilerimizden kadınlarımıza kadar her bir kesimimizle yakından ilgileniyoruz. Zaten bunu bütçe kalemlerinde de çok rahatlıkla görebiliyoruz. Avrupa kara kışı, kara kara düşünürken biz doğal gazda yüzde 80'e varan bir destekle ve yine elektrikte yüzde 50'ye varan bir destekle dünyadan ve Avrupa'dan ayrışarak nasıl bir sosyal devlet olduğumuzu bu sayede yine göstermiş oluyoruz. Biz öteden beri milletimizin hep yanındayız ve bundan sonra da inşallah milletimizin yanında olmaya bu şekilde devam edeceğiz. Türkiye için yine büyük düşünüyoruz ve bir kere daha büyük adımlar atacak olmanın heyecanını inşallah 2023'te de yaşayacağız." (AA)