Gündem

AKP’li il başkanından ‘kaçak elektrik kullandığı’ iddialarına yanıt: Çirkin saldırı

09 Ağustos 2019 18:02

AKP Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, kendisine ait işletmede kaçak elektrik kullandığı yönündeki iddiaları yalanladı. İddiaları ‘çirkin saldırı’ olarak nitelendiren Ercik, konu hakkında suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.

Mersin’in merkez ilçesi Mezitli’de faaliyet gösteren unlu mamuller işletmesinde 2 yıl boyunca kaçak elektrik kullandığı ve bu nedenle para cezası uygulandığına dair iddialara, yaptığı yazılı açıklamayla yanıt veren Ercik, şunları söyledi:

“Günlerdir yerel ve ulusal basında, yandaş medya kuruluşları tarafından hiç bir dayanağı ve gerçekliği olmayan konu ile ilgili kamuoyunu yanlış algıdan kurtarıp bilgilendirmek adına açıklama yapma gereği doğmuştur.

"İşletmeye ait borcun şahsım ve aileme ait şirketle hiç bir bağı yoktur"

“Ailemin sahibi olduğu fırın işletmeleri, Mersin il sınırları içerisinde franchice sistemiyle çalışmakta olup, adresi ve yeri söylenen, kaçak elektrik kullandığı iddia edilen işletmenin 6 Mart 2016'da Emre Tatlı isimli kişiye franchise olarak isim hakkı verilmiştir. Bu işletme ile ilgili bütün franchise evrakları, bilgi ve belgeleri tarafımızda mevcuttur. Franchise sisteminde bilindiği üzere işletmenin bütün giderleri ve gelirleri işleten firmaya aittir. Dolayısıyla işletmeye ait borcun şahsım ve aileme ait şirketle hiç bir bağı yoktur.

Bugün itibariyle uzaktan yakından şahsımla ve aile işletmemizle alakası olmayan, üzerimize atılmak istenen suç ile alakalı bu beyanları ortaya atanlar, elinde hiçbir belge ve dayanak olmayan ve bunu yayın yapan kuruluşlar, kişi ya da kişiler hakkında yasal suç duyurusunda bulunacağımızı beyan ederiz. Üzerimize atılmak istenen bu çirkin saldırının yasal olarak her platformda takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz.”