Gündem

AKP'li Ensarioğlu: Başak Demirtaş'ın çıktığı gün İmamoğlu meselesi kapanmıştır

04 Şubat 2024 23:44

Başak Demirtaş'ın adaylığı ihtimali üzerinden İstanbul seçimini değerlendiren AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Demirtaş'ın aday olması durumunda kaybedenin İmamoğlu, kazanın ise AKP olacağını iddia ederek, "Başak Demirtaş'ın çıktığı gün İmamoğlu meselesi kapanmıştır. Açık ara farkla AK Parti alır. Bu CHP’ye, 'Siz bize üç ilçeyi vermezseniz İstanbul Büyükşehir'i de unutun' demektir" dedi.

Eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın DEM Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olacağına yönelik tartışmalar sürüyor. 

KRT TV'de konuşan Ensarioğlu, Başak Demirtaş'ın DEM Parti'den aday olabileceğine dair tartışmaları değerlendirdi. "Bu önemli bir çıkıştır. Rastgele bir çıkış değil" diyen AKP Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu, şöyle konuştu:

"Başak Hanımefendi siyasetçi değil, siyasetçi eşidir. Eşi, iyi bir siyasetçi, kendisi siyasetçi değil? Ama önemli bir sembolik isimdir. Bazen bazı seçimler, bazı şeyler ve sembolik isimler üzerinden de yürüyebilir. Eşini ziyaret etti aklına geldi, orada sohbet ettiler, ya bir başvur. Durumu değil. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanmayacağını herkes biliyor. Amacı belediye başkanı olmaksa Diyarbakır Belediye Başkanı da olabilirdi. Daha iyi de oy alırdı. Amaç belediye başkanı olmak değil.

"Kürtlerin talebi bu değil, Kürtlerin derdi bu değil"

Çok net; bunun iki amacı olabilir. Benim hiçbirinden haberim yok, bilgi sahibi değilim ama hani okuyabilen biriyim. Bu, ya CHP ile devam eden pazarlıklar İstanbul'un üç ilçesini istemişler; Esenyurt, Adalar ve bir ilçe daha. Bunu artık eskisi gibi gizli saklı bizden utanarak saklayarak yapmıyorlar. Çünkü artık taban bu işe çok bozuluyor ve kendi onuruna dokunuyor. Biz de bir siyasi partiyiz, bizimle açık pazarlık yapılsın, açık konuşulsun, açık protokol yapılsın. Bakırhan'ın söylemleri de aslında tabanın hoşuna giden, tabanın beklediği söylemlerdi. Doğru bir siyaset izledi. Hiçbir şey almadan, CHP'ye destek veya bütün siyasetini Erdoğan düşmanlığı üzerine kurgulanmış bir HDP neyi amaçlıyor? Bunun bir amacı yok. Şimdi Kürtlerin talebi bu değil, Kürtlerin derdi bu değil. Bakırhan, genel başkanı olduktan sonraki yaptığı açıklamalar çok makul ve doğru açıklamalardı.

"Açık ara farkla AKP alır"

Başak Demirtaş en fazla İstanbul'dan oy alabilecek isimdir. Selahattin Bey içeride, halkın ona duyduğu sempati ve mağduriyetten dolayı oy verecektir. En iyi oyu da onunla alır. Bu CHP’ye, 'Siz bize üç ilçeyi vermezseniz İstanbul Büyükşehir'i de unutun' demektir. Çünkü Başak Demirtaş'ın çıktığı gün İmamoğlu meselesi kapanmıştır. Açık ara farkla AK Parti alır. Ya bu pazarlıkta eli güçlendirmek için söylenen bir şeydir ya da bağımsız bir siyasi parti gibi davranalım. Başkası yerine dayak yemeyelim demektir..." 

TIKLAYIN - DEM Parti: Başak Demirtaş'ın yaptığı adaylık açıklaması bizim açımızdan resmi başvuru niteliğindedir

TIKLAYIN - DEM Parti: İstanbul'da kendi adayımızı çıkaracağız; Başak Demirtaş da aday havuzumuzda

Partinin İstanbul'da aday çıkarma yönünde bir karar alması halinde,Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın partinin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Eş Başkan Adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Başak Demirtaş, “Bana bir görev düşerse bu konuda hazırım. Barış ve demokrasinin önünü açacağına inanırsak ve bunun için bir sorumluluk düşerse hazırım” demişti.