Gündem

AKP'li Elitaş'tan yumruklu saldırı sonrası yoğun bakımda tedavi gören İyi Partili Örs'e geçmiş olsun ziyareti

İyi Parti, suç duyurusu için Örs’ün durumunun netleşmesini bekleyecek

06 Aralık 2022 17:27

TBMM Bütçe görüşmeleri sırasında çıkan kavgada aldığı darbe sonucu hastaneye kaldırılan İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün sağlık durumu ciddiyetini koruyor. İyi Parti’nin, Örs’e yumruk atan AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık hakkında yapılacak suç duyurusu için Örs’ün durumunun netleşmesini beklediği öğrenildi. Bu arada AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da hastaneye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

TBMM Genel Kurulu’nda Adalet ile Gençlik ve Spor Bakanlığının bütçe görüşmeleri sırasında çıkan kavgada AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın yumruklu saldırısına uğrayan İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Örs’ün yoğun bakımda tedavisi sürerken, çok sayıda İyi Partili ve CHP’li milletvekili hastaneye ziyarette bulundu. Ziyarete gelenler arasında Türkiye İşçi Partisi (TİP) yetkilileri de yer aldı. AKP’den ise şu ana kadar tek ziyaret AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından gerçekleştirildi. Başhekimle görüşen Elitaş, hastane çıkışında yaptığı açıklamada Örs'ün bilincinin açık olduğunu ve kendisine sorulan sorulara yanıt verdiği bilgisini paylaştı. Elitaş ''Vekillerin birbirini tahrik etmeleri değil, hepimiz bu ülkenin insanıyız. Ağız dalaşı olabilir ama fiziki bir şey olmaması lazım. Meclis'e yakışmayan görüntüler'' ifadelerini kullandı.

Öte yandan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de Örs’ün durumu ile ilgili sık sık bilgi aldığı da öğrenilirken, Örs’e yumruk atan AKP’li Zafer Işık ile ilgili parti genel merkezinde suç duyurusu hazırlığı yapıldığı öğrenildi. Işık’a ilişkin suç duyurusunun Örs’ün sağlık durumunun netleşmesinin ardından yapılması bekleniyor.  

TIKLAYIN - TBMM'de AKP'li Zafer Işık'ın yumruk attığı İyi Partili Hüseyin Örs yoğun bakıma kaldırıldı; hayati tehlikesi tehlikesi bulunuyor

TIKLAYIN -İyi Partili Örs'e saldıran AKP'li Işık: Genel Kurul’da zaman zaman böyle şeyler olur, özür dilemeyeceğim