Gündem

AKP'li Bostancı: Askerlik teklifi bayramdan sonra görüşülecek

Teklifin bayram sonrası salı günü görüşülmesi bekleniyor

29 Mayıs 2019 12:14

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, askerlikte yeni düzenleme teklifinin bayramdan sonra görüşüleceğini açıkladı.

Bostancı ile muhalefet partilerinin grup başkanvekilleri bir araya geldi. İtirazları ve çekinceleri not alan Bostancı, yaptığı görüşmeler sonrasında teklifin ele alınmasının bayram sonrasına bırakıldığını söyledi. Bostancı, "Meclis'te ortak kararla askerlik teklifi bayramdan sonra görüşülecek" dedi. Teklifin bayram sonrası salı günü görüşülmesi bekleniyor.

Bostancı, "Bayram sürecinde partiler düzenlemeye katkı koyacak, çalışmalar yapacak, bayramdan sonra salı günü teklifi meclisten geçirmeyi planlıyoruz" dedi. 

Yasa teklifinde neler var?

Teklife göre, askerlik hizmeti yedek subay, yedek astsubay, erbaş ve er olarak yerine getirilecek. Hizmet süresi, erbaş ve erler için 6 ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için 12 ay olacak. Erbaş ve erlerden istekli olanlar, sıralı disiplin amirlerinin olumlu değerlendirmesiyle terhise hak kazandığı tarihten itibaren Milli Savunma Bakanlığınca uygun görülecek sayıda ve 6 ay süreyle sınırlı olmak üzere askerlik hizmetine devam edecek, bu sürenin sonunda terhis edilecek. Askerlik çağı, Cumhurbaşkanınca 5 yıla kadar uzatılabilecek veya kısaltılabilecek.