Gündem

AKP'li Aydemir: 'Her gün bir afet olsun, hükümet bunun altında kalsın' diye bir yaklaşım var

"Saadet Partisi celladına aşık bir parti"

28 Şubat 2023 20:26

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Böylesine yıkıcı bir muhalefet var ki 'her gün bir afet olsun, hükümet bunun altında kalsın' diye bir yaklaşım var" dedi.

Aydemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "İnşallah bir yıl içinde yıkılan şehirlerimizi, ilçelerimizi, köylerimizi yeniden ayağa kaldırmayı hedefliyoruz" sözlerine değindi. Aydemir, "Onlar biliyorlar ki Cumhurbaşkanı'mız böyle bir söz verdiyse yapar. O yüzden buna dönük en küçük bir tenkitleri yok. Hatta onların 'yapılmasın' gibi yaklaşımları var. Böylesine yıkıcı bir muhalefet var ki 'her gün bir afet olsun, hükümet bunun altında kalsın' diye bir yaklaşım var" ifadesini kullandı.

Aydemir, Türk siyasi tarihine, "postmodern darbe" olarak geçen 28 Şubat ile ilgili olarak "28 Şubat'ın yıl dönümünde bir kez daha, o hale kim iştirak etmişse kınıyorum" dedi.

"Saadet Partisi celladına aşık bir parti"

Merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın dün vefat yıl dönümü olduğuna işaret eden Aydemir, "Erbakan'a kan kusturanlarla, Erbakan'ın yanında olduğunu söyleyenler maalesef bir araya gelmişler. Onun için Saadet Partisi celladına aşık bir parti diyorum. Erbakan'ın bıraktıkları ona ihanet ediyor" değerlendirmesinde bulundu.