Gündem

AKP kulisleri: Libya'da başka bir hükûmet gelecek olursa siyasi sorumluluğu bizim üzerimize kalacak

25 Aralık 2019 08:08

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan AKP Merkezi Yürütme Kurulu'nda (MYK) Libya’ya asker gönderme tezkeresi masaya yatırıldı.

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın kulis haberine göre, Erdoğan, Libya’yla askeri işbirliğine ilişkin anlaşmaya asker göndermeyle ilgili madde konulmamasını eksiklik olarak nitelendirdiği ve bundan rahatsızlığını kurul üyelerine aktardı. Bir MYK üyesinin de, “Bu askeri anlaşmayı yapıp da burada bırakmak ne kadar tehlikeli bir durum oluşturuyor. Oradaki hükümet düşecekse kendi düşecek ancak başka bir hükümet gelecek olursa siyasi sorumluluğu bizim üzerimize kalacak. Oraya gidip otoriteyi kurup işi bitireceksin” değerlendirmesi yaptığı belirtildi.

Öte yandan AKP MYK'da eski CHP milletvekili ve iş insanı olan Sinan Aygün ile Ankara Büyük şehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasındaki 'rüşvet' iddiası da görüşüldü. Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre Erdoğan, konunun CHP’yi ilgilendirdiğini belirterek, parti kurmaylarının bu polemiğe girmemesini istedi. Erdoğan, kurmaylarına, “Bu konuyu takip etmeye devam edin. Ancak bu konu bizim meselemiz değil, bizi ilgilendiren bir yanı da yok, o nedenle polemiğe girmeyin” talimatı verdi. 

TIKLAYIN - AKP, Mansur Yavaş-Sinan Aygün polemiğinde yargı kararını bekleyecek