Seçim 2024

AKP kulisi: Sosyal medyada AKP’nin eski yöntemlerini şimdi İmamoğlu ve ekibi gayet iyi kullanıyor

08 Mart 2024 08:27

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AKP'lilerin sahada kendilerini en çok zorlayan konuların düşük emekli aylığı, artan hayat pahalılığı ve örgütün isteksiz hali olarak özetlediğini aktardı.

Seçime günler kala partilerin vatandaştaki karşılığını aktaran Nuray Babacan yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Genel tablo böyle ortaya konulurken, konu bir türlü ivme kazanılamayan İstanbul adayı için neler yapılacağına geliyor. Temel olarak tabanın, örgütlerin isteksizliğine ilişkin saptamalar da sık sık önümüze geliyor. Hatta Murat Kurum’a destek vermek için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve bakanların kampanyanın bir unsuruna dönüştürülmesi tartışılıyor. Ama bunun olumsuz etkileri olacağını iddia edenler de az değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sahada olmasının, Ankara’da lehte, İstanbul’da aleyhte sonuç doğurabileceğini, sert ve polemik ağırlıklı bir kampanyanın sıkıntıları olabileceği değerlendiriliyor. Bu durumda, Erdoğan karşıtlığının devreye gireceği ve muhalefeti birleştireceği yorumları yapılıyor.

AKP kulislerine göre, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyayı çok iyi kullanıyor ve buna çok para ayırıyor. Murat Kurum’un potlarını sürekli izleyip, büyüten bir ekip olduğu iddiası var. AKP’nin eski yöntemlerini şimdi İmamoğlu ve ekibinin gayet iyi kullandığı belirtiliyor."

Yazının tamamını okumak için tıklayın