Gündem

İmamoğlu ve Yıldırım 16 Haziran'da karşı karşıya geliyor; moderatör İsmail Küçükkaya

Canlı yayın için 6 maddelik protokol imzalandı

10 Haziran 2019 12:32

Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu'nun katılacağı ortak yayın için AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay İstanbul'da, basın toplantısı düzenledi. İmamoğlu ve Yıldırım 16 Haziran 2019'da ortak canlı yayınınında karşı karşıya gelecek, moderatör ise İsmail Küçükkaya olacak. 

6 maddelik protokol

AKP ve CHP'nin canlı yayına ilişkin anlaştığı 6 maddelik protokol şöyle:

1- Cumhur İttifakı adayı Sayın Binali Yıldırım ve Millet İttifakı adayı Sayın Ekrem İmamoğlu 16 Haziran 2019 Pazar günü saat 21.00'da canlı yayında bir araya geleceklerdir.

2- Canlı yayın tüm kanallara açık ortak yayınla yapılacaktır.

3- Canlı yayının moderatörlüğünğ İsmail Küçükkaya yapacaktır.

4 - Moderatör her bir adaya eşit soru ve eşit süre ilkesine göre sorular soracaktır.

5 - Canlı yayın Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nden gerçekleştirilecektir.

6 - Canlı yayın AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi tarafından görevlendirilmiş ortak bir ekip tarafından gerçekleştirilecektir.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, planlanan yayın için bayram öncesi yaptıkları telefon görüşmesinin ardından ikinci kez yine telefonda görüştü. Yapılan değerlendirmeler neticesinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda ortak açıklamada Ünal, "Mutabık kaldığımız protokolü sizinle paylaşacağız. 23 Haziran seçimlerinin hayırlara vesile olmasını istiyoruz. 16 Haziran 2019 Pazar günü canlı yayında bir araya gelecek. Tüm kanallarda yayınlanacak şekilde olacak. Moderatör İsmail Küçükkaya olacak." dedi. 

Engin Altay, "Küçükkaya eşit süre ve eşit soru ilkesi şeklinde gerçekleşecek. Canlı yayın İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapılacak" ifadesini kullandı. 

İmamoğlu rakibi Yıldırım'a başarılar diledi

Programın detaylarının duyurulmasının ardından İmamoğlu sosyal medya hesabından 16 Haziran Pazar günü saat 21.00’de @KucukkayaIsmail moderatörlüğünde sizinle İstanbul’u tüm yönleriyle konuşmaktan büyük keyif alacağım. Başarılar dilerim" diye paylaşımında bulundu. 

Yıldırım: Bu yayının tüm İstanbullular için hayırlı olmasını dilerim

Yıldırım sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul'un geleceğini konuşmak üzere, 16 Haziran Pazar günü saat 21.00’de @KucukkayaIsmail'in moderatörlüğünde @ekrem_imamoglu ile bir araya geleceğiz.Bu yayının tüm İstanbullular için hayırlı olmasını dilerim." ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN: İmamoğlu - Yıldırım canlı yayınına moderatörlük yapacak olan İsmail Küçükkaya kimdir?

Yıldırım, tartışma programını yönetecek İsmail Küçükkaya ile ilgili de değerlendirmede bulundu.

Yıldırım, “'Gayet güzel İsmail Küçükkaya da başarılı program yapan bir arkadaşımız. Ümit ederim bu yayında da aynı başarısını sürdürecektir. Başından beri bu konuda çok açık ve net olarak kim olursa olsun dedim. Uğur Dündar teklifini de kendim yapmıştım. Henüz bilemediğimiz bir nedenle vazgeçti.” ifadelerini kullandı.