Gündem

AKP Genel Başkan Yardımcısı Demiröz'den anket açıklaması

"Anketlere göre İstanbul'da hiçbir sıkıntımız yok"

14 Mart 2019 11:24

AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, "Anketlere göre İstanbul'da hiçbir sıkıntımız yok. Ankara'da da Cumhur İttikafı'nın desteğiyle hiçbir sıkıntımız yok" dedi. 

Demiröz'ün açıklamasından satır başları şöyle:

"Bundan sonra sosyal faaliyetlerimiz daha ağırlıklı olacak.

"İnsanlar öncelikle ekonomik hep diyoruz mal canın yongasıdır diye, ama aslında böyle olmamamız lazım. Etrafımıza bakıyorum Suriyeli, Iraklı bize geliyor, belki cebinde parası da var ama buraya gelen birisi can güvenliği için geliyor. Çoğunun evi arabası temel ihtiyaçları giderildi. Açlık sınırını 1,5’lere indirdik. Gelişmişlik katsayımız 3 kat arttı. Yeterlimi, değil. İnsanların ihtiyaçları bitmez.  Gezi olaylarından bu yana insanların üzerinde oynanan oyunlar var.

"Netanyahu'ya tepki"

"Netanyahu cumhurbaşkanımıza neler diyor. Senin siyasal mahkum dediğin darbe girişiminde bulunanlar. Siyasi mahkum değil ki onlar. Bir kere Kürtlerle ilgili, ben Kürdüm, bu güne kadar kimse önümüzü kesmemiştir. PKK'nın Kürt diye bir derdi yoktur. Kürtler bizim kardeşimiz. Kandil'in arkasında Amerika Birleşik Devleti var. Doğu'daki kardeşlerime sesleniyorum. Bunları görsünler artık.

"(Muhalefetin tarım eleştirilerine) Tarımda biz çok merhale kat ettik. Yeterli mi değil. Tarımı sanayileşmeye, sadece üretmek değil onu işleyerek satmak derdindeyiz. KDV değerlerini indirdik biliyorsunuz. Canlı hayvan desteği veriyoruz. Yapmak isteyenler bu işi yapıyor ama kısa yönden zengin olmak isteyen ya da CHP zihniyetindekiler bunu dile getiriyor sürekli.

"Tek adam bilmem ne bunlar geride kaldı. Sen güveneceğin birine oy vereceksin. Ben de oy verirken insanlarımızın çok geriye dönük şekilde değil de kendisine hizmet edecek, belediyeciliği iyi yapanları seçmelerini tavsiye ediyorum.