Gündem

AKP Genel Balkan Yardımcısı Ünal: Türkiye, içindeki Truva atlarını temizledi

23 Aralık 2019 08:02

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "Türkiye, içindeki Truva atlarını, terörü de temizledi, ekonomisiyle ilgili önlemlerini de aldı, bundan sonra Türkiye'nin hangi sınamalar gelirse gelsin, birliğini ve beraberliğini koruduğu sürece kimse yoluna bir engel çıkaramaz" dedi.

Ünal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Rüstem Keleş'in oğlu Abdullah Fevzi Keleş'in nikâh töreninde şahitlik yaptı. Daha sonra AKP İl Başkanlığını ziyaret eden Ünal, burada yaptığı konuşmada, kongre sürecinin başladığını hatırlatarak, "Kırılmadan, incinmeden bizim makam ve mevki olarak değil, görev ve sorumluluk olarak gördüğümüz işlerde bazı illerde kongrelerle beraber bir bayrak değişimi, bir nöbet değişimi gerçekleşiyor. Bu aslında yenilenmenin ve tabii yenilenirken de teşkilatlarda görev ve sorumluluk alarak tecrübe ve deneyim edinmiş arkadaşlarımızın da daha başka görevlerde değerlendirilmesi anlamına geliyor" diye konuştu.

Ünal, şöyle devam etti:

"Şimdi diyorlar ki Amerika Türkiye'ye yaptırım uygulayacakmış, Trump Senatonun kararını imzalamış. Birileri hemen bunun üzerinden görevlendirildikleri üzere felaket tellallığına başladı. Şimdi dün teşkilatlara bir video gönderdik. Seçimlerden önce dolar 12 lira olacak diyenler, temmuzda Türk ekonomisi batıyor diyenler, bugün yüzleri kızarmadan OECD'nin Türkiye'nin 2020 yılı büyümesini yüzde 3 olarak revize ettiğini söylemezler. Bu ülkede olan iyi şeyleri asla konuşmazlar. Bu ülkedeki sorunları krize dönüştürüp çözümsüz hale getirmek ve bunun üzerinden bir karamsarlık etki ajanlığı yapmak olduğu için onların görevleri, sürekli bu topluma karamsarlık pompalarlar."

FETÖ ile mücadele konusunda CHP'nin kendilerine yönelik eleştirilerine tepki gösteren Ünal, "Şimdi bize dönüp diyorlar ki 'Siz bu yapıyı neden kendi döneminizde temizlemediniz?' Bu yapının bir terör örgütü olduğu ortaya çıktıktan sonra bile siz bu yapıyla ilgili tek bir temizliğin yapılmasına müsaade etmediniz. Biz bu Truva atına karşı mücadele ederken siz neredeydiniz ama bu soruların sorulmasına izin vermiyorlar. Peki 15 Temmuz'dan sonra siz neredeydiniz ey Kemal Kılıçdaroğlu? 15 Temmuz'da siz o gece tankların arasından sıvışıp kaçtınız mı kaçmadınız mı, siz 15 Temmuz'a 'tiyatro' dediniz mi demediniz mi, siz 15 Temmuz'a 'kontrollü darbe' dediniz mi demediniz mi?" ifadelerini kullandı.