Gündem

AKP'de başkan adayları için kılavuz: Seçmenle sosyal medyada tartışmaya girmeyin

"Danışmanlar sevecen olmalı"

31 Ocak 2019 07:14

AKP belediye başkan adayları ve partililerin uyum içinde seçim kampanyası yürütmesi için 40 maddelik kılavuz hazırladı. Kılavuzda, önceki seçimlerde hazırlanan dokümandan kopyala-yapıştır yapıldığı için ‘sayın başbakan' ifadesinin kullanılması dikkati çekti. Koyu renk giyilmesinin tavsiye edildiği kılavuzda seçmenle sosyal medyada tartışmaya girilmemesi tavsiye edildi.

 

 

Cumhuriyet'in haberine göre, yerel seçim için oluşturulan kılavuzda, partililerin kullandığı materyaller ve kelimelerden, siyasal söyleme, kılık ve kıyafetinden, davranış biçimine kadar her şeyin son derece önemli olduğu vurgulanarak, şu uyarılarda bulunuldu:

 

 

Seçimde kullanılacak fotoğraflar: Kampanyada kulanılacak fotoğraflar, partinin kurumsal kimliğine uygun bir kadrajla, profesyonel fotoğrafçılar tarafından çekilmelidir. Ayrıca kampanyada kullanılacak fotoğraflarda aday ile Sn. Başbakanın fotoğraflarının birlikte kullanılma ihtimali olduğundan, adayın uygun renkte (koyu renk) bir takım elbise ve uygun renkli kravatlı fotoğrafının olması gerekmektedir.

Adayların kıyafetleri: Belediye başkan adayları, seçim alanlarına ve katılacakları aktivitelere göre kıyafet belirlemelidir. Bu aktiviteler sırasında ve propaganda süresi boyunca mevsim şartlarına uygun kıyafetler seçilmelidir. Belediye başkan adaylarının çevresindeki danışmanlar sevecen olmalı, iletişim dilini iyi bilmeli ve adayların seçmenle iletişim kurmasında etkin bir rol üstlenmelidir.

 

 

Sosyal medya kullanımı: Sosyal medya manipülasyona açık olduğundan, adaylar sosyal ve dijital medya mecralarını kullanırken kılavuzdaki ilgili açıklamalara dikkat etmeli, seçmenle asla tartışmaya girmemelidir.