Gündem

AKP'de 5. kez liste dışında kalan Tatlıses: Benim meselem Urfa, benim meselem Erdoğan

11 Nisan 2023 10:03

Beşinci kez başvurduğu AKP'nin milletvekili aday listesinde yer bulamayan ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, "Benim meselem Türkiye! Benim meselem Urfa! Benim meselem Sayın Erdoğan" dedi.

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için milletvekili adayları belirlendi. Çok sayıda isim, milletvekili adaylığı için partilerin listelerine girmeye çalıştı.

İçlerinde tanınmış ve ünlü isimlerin de yarıştığı milletvekilliği adaylığında, bazı isimler liste dışı kaldı. Bu isimlerin en başında olanlardan biri de ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses. Geçmişte dört defa AKP'den milletvekilliği aday adaylığı başvurusu yapan Tatlıses, 14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçimler için memleketi Şanlıurfa'dan 5. kez milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu. Ancak ünlü türkücü, milletvekili adaylarının olduğu listede kendine yer bulamadı.

Tatlıses, milletvekili adaylarının belirlenmesinin ardından bir paylaşım yaptı. Tatlıses, paylaşımında, "Benim meselem Türkiye! Benim meselem Urfa! Benim meselem Sayın Erdoğan. Gerisi tegoti, çıgoti" ifadelerini kullandı.

İbrahim Tatlıses, "tegoti çıgoti" ifadelerini daha önce de kullanmış, merak konusu olunca konuyla ilgili bir açıklama yapmıştı.

Tatlıses, "TE GO Tİ ÇI GOTİ ne demektir diyenlere - Te go ti çı goti - Sen dedin ne demedin anlamına gelir yani boş battal gibi bir şey, Kürtçedir" açıklamasını yapmıştı.