Gündem

“AKP, 600 oyu bulunan Washington’da satın aldığı iki binaya 11 milyon dolar ödedi”

30 Mayıs 2024 06:27

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, AKP’nin ABD’de açtığı temsilcilik için Washington’da 11 milyon dolar civarında para ödeyerek iki ayrı bina satın aldığını söyledi.

Sözcü TV’de İpek Özey’in Nokta Atışı programında konuşan Çömez, daha önce de gazeteci Yılmaz Polat’ın gündeme getirdiği Washington’daki AKP binalarına ilişkin bilgi verirken “İktidarın emlakçılık ilgisi nereden geliyor diye merak ettim” dedi. Aynı iddiaları Meclis’te de dile getiren Çömez şunları söyledi:

“Washington’da AKP kendi adına satın alınan binalardan ilki için 4 milyon 55 bin dolar ödedi. Bu bina küçük gelmiş ki bu yıl bir tane daha aldılar. Eskiden Fransız Büyükelçiliğiydi. Birinci Dünya Savaşı’nda stratejik bir merkez olarak kullanılmış tarihi bir bina. Bir özelliği daha var, Beyaz Saray’a yakın. ‘Saray’ deyince arkadaşların yüreği kabarıyor, dayanamıyorlar. Ne kadar ödemişler biliyor musunuz? Tam 6 milyon 94 bin 650 dolar.

AKP’nin Washington temsilciliği olarak uygun gördüğü bu iki binaya alım satımla birlikte 11 milyon civarında para ödenmiş, 350 milyon liradan bahsediyorum. Peki, Washington’da kaç seçmen var? 6 bin. AKP ne kadar oy almış? 600... 600 oy için harcadığı paraya bakın. 5 milyon lira civarında bunun bir vergisi de var ve şu anda inanılmaz bir restorasyon yapıyorlar, korkunç para harcıyorlar.

Bu binayı AKP buradan gidip satın mı aldı, hayır. Bunun emlak komisyonculuğunu Türkiye’nin lobi ve hukuk işlerini takip etmekten sorumlu firma yaptı. Sizin vergilerinizden 1.5 milyon doları cebine boca ettiğimiz Washington’daki firma satın aldı. Sözüm ona devletin resmi kurumlarıyla anlaşmalı olan bu firma gitti AKP’nin emlak komisyonculuğunu yaptı. Para transferleri nasıl yapıldı, binalar nasıl alındı, görüşmeler nasıl yapıldı, tapu kayıtlarını, hepsini vermeye hazırım.”