Gündem

Akit yazarı: Gerçekten bir İslam Dünyası var mıdır?

30 Mayıs 2024 10:20

Yeni Akit yazarı Yasin Aktay, İsrail'in Gazze saldırılarını engelleyebilecek tek şeyin güç olduğunu savunarak, "Baş olmayınca Müslümanların sayısı 2 milyar olsa ne olur, 10 milyar olsa ne olur?" görüşünü aktardı. 

Hamas 7 Ekim tarihinde Gazze Şeridi dışına çıkarak yaklaşık 1200 kişiyi öldürerek 250'den fazla insanı rehin aldı. Yaklaşık 130 rehinenin halen Gazze'de bulunduğu sanılıyor. İsrail'in bu saldırıya karşılık Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 7 ayda 36 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti.

Aktay konuyla ilgili yazısında şu ifadeleri kullandı:  

"İslam dünyasından sağlam bir ses çıkmayınca ister istemez herkesin aklına “Gerçekten bir İslam Dünyası var mıdır?” sorusuna sarılmak geliyor. Kesinlikle bir İslam dünyası vardır, halkların temsil ettiği. Ama bu dünyanın bir başı yok işte. Değerli dostumuz Vahdettin İnce bir isyan modunda ve aslında cevabını pekâlâ bildiği soruyu soruyor: “Arapların hamasetine, Müslümanların adaletine, insanların vicdanına ne oldu?”

Baş olmayınca Müslümanların sayısı 2 milyar olsa ne olur, 10 milyar olsa ne olur? Başlarındaki yöneticiler kendilerini temsil etmek yerine halklarını kontrol etmek ve bir açık hava hapishanesinde tutmak özere görevli gardiyanlardan ibaret. Onlar Gazze’nin yardımına koşmak bir yana, İsrail terör devletinin bir an önce Hamas’ı yok etmesini dört gözle bekliyorlar. İsrail Hamas’tan kurtulduğunda asıl bunlar da Hamas’tan ve İslami hareket tehdidinden kurtulmuş olacaklar." 

Yazının tamamını okumak için tıklayın 


TIKLAYIN - İsrail savaş uçakları Refah'ta bir kez daha çadır kampını bombaladı: 21 ölü