Gündem

Yeni Akit yazarı: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 çocuk çağrısı dinlenmedi; toparlanmak lazım

20 Mayıs 2024 10:00

Yeni Akit yazarı İbrahim Karataş, Türkiye nüfusunun yaşlandığını savunarak, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 çocuk çağrısı dinlenmedi. Böyle giderse kendi elimizle ülkemizin sonunu getireceğiz. Toparlanmak lazım" dedi.

TÜİK verilerine göre 2023 yılında Türkiye'de doğurganlık hızı 1,51 çocuk seviyesine düşerek tarihi dip seviyesine indi. Akit yazarı Karataş konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: 

"Daha dün sözde bir gazeteci Arapların 2050’de Türk nüfusunu geçeceğini söylemişti. Daha önceleri de Kürt nüfusunun çoğalmasından şikâyet ediyorlardı. Erdoğan 3 çocuk çağrısı yapınca çağrıdan da şikâyetçi olmuşlardı. Korkarız ki iş yapmayıp, sadece eleştiren mezkûr kesim ülkenin ömrünü de kısaltacak.

Diğer yandan Erdoğan’ın çağrısının hepimizce kulak ardı edildiği görüldüğüne göre hepimizin bu meselede sorumluluğu var. Böyle giderse kendi elimizle ülkemizin sonunu getireceğiz. Toparlanmak lazım ama biliyoruz ki toparlanmayacağız. Yani daha çok çocuk doğurmayacağız. Tıpkı sigara içenler gibi. Zararını bilirler ama yine de içerler."

Yazının tamamını okumak için tıklayın


TIKLAYIN - Türkiye'de doğum hızı tarihi dibi gördü; doğurganlık hızı en yüksek Şanlıurfa'da, en düşük Bartın'da