Gündem

Akit yazarı: Bu yöntem ve tartışmalarla, seçimin üzerine gölge düşürülür

Akit Yazarı Kenan Alpay, Mansur Yavaş hakkındaki iddiayı değerlendirdi

15 Mart 2019 11:07

bu yöntem ve tartışmalarla seçimin üzerine gölge düşürülür. CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı adayı Mansur Yavaş hakkında ortaya atılan iddialara AKP Sözcüsü ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dahil olmasını eleştirdi. Alpay, "Kim ne mazeret bulursa bulsun bu yöntem ve tartışmalarla seçimin üzerine gölge düşürülür" dedi.
 
Mansur Yavaş'ın sahte senet iddialarına karşılık olarak yaptığı açıklama HaberTürk dışında hiçbir kanalda yer bulmamıştı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in 38 dakika süren, TV kanallarının da canlı yayınladığı açıklamasının 28 dakikası Mansur Yavaş'la ilgiliydi. Çelik'in açıklamaları sürerken MHP Genel Başkanı Bahçeli'den de Yavaş'a, "Adaylıktan çekil" önerisi gelmişti.
 
Akit’in yazarı Kenan Alpay da yazısında, Yavaş hakkında ortaya atılan iddialara değindi. Alpay şunları kaydetti: 
 

Nezaket olsun diyerek isimsiz, adressiz eleştiriler yapmanın, ortaya karışık nasihat bültenleri yayınlamanın pek bir faydası olmayacağından hareketle birkaç somut örnek üzerinde duralım müsaadenizle. İlk örneğimiz için İzmir’e uzanalım. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı  Hamza Dağ, CHP ve İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Tunç Soyer için seçmene şu uyarıyı yapıyor: “Bu kişinin İzmir’de belediyenin başına geçmesi durumunda yönetme sıkıntısının yanında şehirde güvenlik problemlerinin de ortaya çıkacağı bir zemin oluşması muhtemeldir.” 

Bir siyasal iddia olarak rakip için “yönetemez” iddiası meşrudur ama “güvenlik problemi çıkarır” iddiası doğru ve meşru olur mu? Sonra iddia edildiği gibi Soyer, HDP’ye yakın olmak bir tarafa tipik bir Kemalist’tir. Kemalist ulusolculuğa iltimas geçip Kürt ulusolculuğuna çakarak İzmir’de zafer beklentisine girmek beyhudedir. Tıpkı İzmir şarabı için enstitüler kurarak uluslararası marka değerini yükseltme vaadinin kendini inkâr ederek başarıyı elde edebileceğini sanma hayalindeki gibi. Sonra Belediye Başkanları yapıp ettikleriyle ne zamandan beri emniyet ve yargının denetiminden azade olmuşlar ki.

Ankara için bir önceki dönem CHP ve MHP’nin ortak adayı olan, bu dönem içinse CHP ve İYİ Parti’nin (gayrı resmi olarak HDP’nin de) ortak adayı olan Mansur Yavaş’a ilişkin bu hafta ortaya çıkan “sahte senet” davasının kamuoyunda gündem oluşuna bir bakalım. Canlı yayınlanan ve saatler süren açık oturumlarda, Ömer Çelik’in basın açıklamalarında Yavaş’ın nasıl bir skandala imza attığı tartışılıyor ve nihayet Devlet Bahçeli tarafından “adaylıktan çekil” çağrısı yapılıyor. Kim ne mazeret bulursa bulsun bu yöntem ve tartışmalarla seçimin üzerine gölge düşürülür.